Naujausios
Senoviškai kepta višta
Reikės: vištos, 0,4 kg vištienos širdelių ir skrandukų, 3 kiaušinių, keleto riekelių batono, pieno, grietinės, aliejaus, kelių skiltelių česnako, svogūno, prieskonių.
Vištą (geriau augintą namie) įtriname marinatu, paruoštu iš aliejaus, druskos, provanso žolelių mišinio, kvepiančiųjų pipirų, smulkinto česnako ir trupučio cukraus. Marinuojame 1 parą.
Išverdame kiaušinius, juos smulkiai supjaustome (kaip spirgučius), šiek tiek įdedame grietinės, pipirų ir sumaišome, kad būtų ne itin tirštas mišinys. Atkeliame paukščio odą ir po oda paskirstome šį mišinį.
Iš apvirtų ir stambiai sumaltų širdelių, skrandelių, kepintų svogūnų, kelių riekelių piene mirkyto batono ir saikingai įbertų prieskonių paruošiame įdarą ir sudedame į paukštį.
Jei kepama skardoje – būtina porą kartų aptepti grietine, jei kepimo inde – prieš baigiant kepti – medumi, šiek tiek į jį įpylus vandens.
Skanaus!