
Naujausios
Šiam skanėstui iškepti reikės 400-450 gramų miltų, 3 kiaušinių trynių, 3 kiaušinių, 50 mililitrų pieno, 2 šaukštų cukraus, 1 šaukšto obuolių acto arba degtinės (kad neprisigertų riebalų), 1 šaukštelio sodos (be kaupo), 1/4 šaukštelio druskos.
Kepimui reikės 300 mililitrų aliejaus, 25 gramų sviesto, sirupui – 100 gramų medaus (natūralaus ar dirbtinio), 100 gramų cukraus.
Kiaušinai išplakami, sudedami likusieji tešlai skirti produktai, užminkoma tešla. Iš tešlos suformuojamas kamuoliukas, kuris suvyniojamas į maistinę plėvelę arba įdedamas į maišelį.
Tešla įdedama į šaldytuvą 30 minučių, kad subręstų. Tada ji padalijama į 4 dalis, plonai iškočiojama ir supjaustoma pailgais "makaroniukais".
"Makaroniukai" verdami įkaitintame aliejuje su sviestu, kol pagelsta. Išgriebti jie dedami ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejus.
Iš medaus ir cukraus išverdamas sirupas. Užvirus sirupui, maišant paverdama porą minučių.
"Makaroniukai" supilami į dubenį (galima įdėti papildomai razinų, riešutų) ir maišant pilamas sirupas. Sumaišius visa masė dedama į torto formą (prieš tai jos dugną reikia iškloti sviestiniu popieriumi).
Galima formuoti kūgį tiesiai lėkštėje. Formuojant, kad neliptų prie rankų, reikia užsimauti gumines pirštines arba drėkinti rankas šaltu vandeniu.
Skanaus!