Ką veikti Vėlinių savaitgalį, kai negalime susitikti su artimaisiais

Autorių nuotr.
Turbūt šiemet kaip jokiais kitais metais mes esame pasiilgę gyvo bendravimo ir noro būti kartu. Visgi per šias Vėlines bendruomeniškumas – tai mūsų tarpusavio supratimas ir susitarimas būti atskirai. Išėjusius artimuosius derėtų prisiminti ne bažnyčioje, o stebint mišias internetu, kapus aplankyti ne visai giminei kartu, o grupelėmis atskirai. Netyčia susitikus – ne glebėsčiuotis, o iš tolo pamojuoti ranka.
Visgi artėjantis savaitgalis, gali būti proga pabendrauti su tais, kuriuos seniai matėte, susirinkti kartu (tik, žinoma, per vaizdo skambutį) su tais, kurie nuolat lekia ir skuba. Todėl šiame straipsnyje dalijamės idėjomis, kaip galite nudžiuginti artimuosius ir nesusitikdami gyvai bei kokių veiklų galite pasiūlyti vaizdo skambučio su giminėmis metu.

Bendra nuotolinė veikla

Priklausomai nuo to, su keliais draugais ar giminėmis iš karto susiskambinsite, geras būdas praleisti laiką gali būti stalo žaidimai. Internete apstu įvairių pasirinkimų, pavyzdžiui, visų mėgstamas ir nesudėtingas naujiems žaidėjams žaidimas „Katano salos naujakuriai“ internete turi savo atitikmenį „Colonist“ (gali žaisti iki 8 žaidėjų). Taip pat internete galite žaisti ir kitus visiems žinomus žaidimus ar surengti šaškių ar šachmatų turnyrą, pavyzdžiui, apsilankę svetainėje chess.com.

Jei jūs ir jūsų giminaičiai mėgsta lankytis kultūriniuose renginiuose – šis savaitgalis gali būti puiki proga kartu apsilankyti virtualiame muziejaus ture (pvz., Siksto koplyčioje, Luvre ar Britų muziejuje) ar pasiklausyti simfoninio orkestro koncerto. Pavyzdžiui, Detroito orkestras siūlo klausytis jų koncertų internetu, o Metropoliteno opera leidžia įsigyti bilietus internetu ir stebėti spektaklius nuotoliniu būdu.

Išgerkite kartu kavos, bet... atskirai

Jei stalo žaidimai jums ne prie širdies, o mieliau susiskambinę pasidalintumėte naujienomis ir paplepėtumėte apie gyvenimą, tuomet bendrumo jausmą gali sukurti tos pačios kavos puodelis ar to paties torto gabalėlis. Juk susitikę dažnai užsisakome to paties torto gabalėlį kavinėje ar kartu valgome tą patį namie keptą pyragą, tai kodėl taip nepadarius ir per nuotolinį susitikimą? „Iki“ akcijų leidinys šią savaitę kaip tik siūlo gerų nuolaidų pyragams ir kavai bei kavos kapsulėms, todėl galite išsirinkti tą patį šventinį pyragą ir mėgautis tais pačiais aromatais ir skoniais net ir būdami skirtingose vietose. Juk bendrumo dabar taip trūksta mums visiems!

Nustebinkite artimuosius

Jei visiems kartu nepavyks susirinkti vienu metu ir susiskambinti, tuomet galite pradžiuginti namuose užstrigusius artimuosius maloniomis smulkmenomis. Pavyzdžiui, nusiųsdami momentinę (ar atspausdintą) nuotrauką, kurioje matosi jūsų namo remonto progresas, kiek paaugo jūsų kačiukas ar kita miela nauja smulkmena, kurią pamatytų artimieji apsilankę jūsų namuose.

Taip pat galite vizitą į kapus šiemet iškeisti rankdarbių dirbtuvėlėmis namuose. Taip ne tik sumažinsite galimų kontaktų skaičių, bet ir pradžiuginsite artimuosius ranka rašytais laiškais, atvirutėmis, o gal net savo megztomis kojinėmis. Būkite kūrybingi ir likite sveiki!