„Laiptų galerijoje“ – Šarūno Saukos tapybos paroda

Giedriaus BARANAUSKO nuotr.
Šiauliečiai bei miesto svečiai stebėjo ir vieną didžiausių Šarūno Saukos darbų parodoje „Večer u Kostra“.
Liepos 6 dieną „Laiptų galerija“ šiauliečiams ir miesto svečiams atvėrė duris Šarūno Saukos tapybos paroda, skirta Valstybės dienai. Parodoje pristatomi darbai iš Šiaulių miesto garbės piliečio, „Laiptų galerijos“ mecenato Edmundo Armoškos kolekcijos.

Šiauliečiai ir miesto svečiai parodoje galėjo pasigrožėti pačiais garsiausiais tapytojo kūriniais. Lankytojai galėjo pamatyti ir žymiausius paveikslus – „Pasipuošęs žmogus“, „Kelionė į Romą“, „Įkyrus sapnas“ bei kitus.


Š. Sauka – vienas žymiausių Lietuvos tapytojų, išsiskiriantis savo unikalumu, tapybos braižu, jo kiekvienas paveikslas tampa Lietuvos meninio gyvenimo įvykiu. Dailininkas apdovanotas Lietuvos Didžiojo Kunigaikščio Gedimino ordinu, Baltijos Asamblėjos medaliu, ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Karininko kryžiumi.

Giedriaus BARANAUSKO nuotr.
Šarūno Saukos darbų parodoje paties autoriaus nebuvo. Darbus atgabeno Šiaulių miesto garbės pilietis, „Laiptų galerijos“ mecenatas Edmundas Armoška.

Lietuvos kolekcininkų asociacijos prezidentas E. Armoška sakė: „Parinkau darbus, kurių čia dar nėra buvę. Valstybės šventė – puiki proga pasidžiaugti mano mėgstamiausio Šarūno Saukos darbais. Manau, parodose daug kalbėti nereikia, o jo darbus reikia žiūrėti, tad geriausia yra atvežti ir parodyti, o tada patys žmonės nuspręs, ką mano apie jo paveikslus.“


Paroda „Laiptų galerijoje“ veiks iki rugpjūčio 1 dienos.