Žmonės pranešė apie tautinę nesantaiką kurstantį plakatą

Socialinio tinklo nuotr.
Štai toks plakatas „papuošė“ dėvėtų drabužių parduotuvės stiklą. Dėl tautinės nesantaikos kurstymo pradėtas ikiteisminis tyrimas.
Šiaulių apskrities policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl tautinės nesantaikos kurstymo. Tyrimo taikinyje atsidūrė Šiauliuose, Tilžės gatvėje, veikianti dėvėtų drabužių parduotuvė.

Apie ant dėvėtų drabužių parduotuvės durų stiklo prikabintą plakatą, kuriame rusų kalba parašyta, kad Rusijos piliečiai neaptarnaujami, Šiaulių apskrities policija sulaukė nemažai pranešimų tiek kovo 28-osios vakarą, tiek vėliau.

Kovo 1-osios rytą pareigūnai nuvyko į nurodytą parduotuvę, tačiau įžeidžiamo turinio plakatas, kurstantis tautinę nesantaiką, jau buvo nukabintas.

Parduotuvės darbuotojos paaiškino, kad plakatą paskutinės vasario mėnesio dienos pavakarę ant stiklo jų parduotuvėje pakabino prekes atvežęs vyras. Esą pasiteiravusios, kaip tokio teksto turinį reikėtų paaiškinti pirkėjams, buvo paragintos sakyti, kad tokiu gestu remia Ukrainą.

Darbuotojos kovo 1-osios rytą vis dėlto apsisprendė plakatą nukabinti.

Policija dėl kurstymo prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę pradėjo ikiteisminį tyrimą. Plakatą, teigiama, pakabinęs vyras kol kas neapklaustas.

Lietuvos Respublikos prokuratūra ir Lietuvos policija, visapusiškai palaikydama Ukrainą, prašo visų Lietuvos žmonių būti oriems ir atsakingiems, vengti bet kokių provokacijų, nesibrauti į Rusijos Federacijos ir Baltarusijos Respublikos ambasadas ar konsulines įstaigas, neniekinti šių valstybių simbolių, nekurstyti neapykantos prieš kitos tautos, etnines ar kitokią žmonių grupę, vengti smurto prieš šių šalių diplomatus ir piliečius. Tokie veiksmai yra nusikalstami, už juos Lietuvos Respublikos baudžiamajame kodekse yra numatyta baudžiamoji atsakomybė.