Atidaryta paroda „Re – vėl iš naujo, priešingai“

Artūro STAPONKAUS nuotr.
Romualdas Balinskas Šiaulių dailės galerijoje atidarė parodą „Re – vėl iš naujo, priešingai“.
Ketvirtadienį Šiaulių dailės galerijoje tapytojas Romualdas Balinskas pristatė parodą „Re – vėl iš naujo, priešingai“.

Parodoje eksponuojami darbai iš naujo ciklo ir keli paveikslai, nutapyti anksčiau. Pasak R. Balinsko, kūrinius beveik galima vadinti pandeminiu ciklu. Darbai kalba apie vietą, laiką, santykius, įsivaizduojamą socialinę harmoniją perkeliant į gamtinę terpę, ieškant žmonijos egzistencijos atsakymų.

„Koliažo būdu žmogiškas pavidalas (iškirpti iš žurnalo veidai, galvos) lipdosi, ritualizuojasi, įsiprąsmina paveikslo erdvėse. Žmonės, kaip bendruomeninės būtybės, paneigdami individualizaciją, taip brukamą vartojimo apologetų, tam tikroje terpėje ir patys būdami terpe vienas kitam sąlygoja savo, kaip rūšies, išlikimą ir tolesnį egzistavimą apokaliptinėje akistatoje“, – taip parodą pristato autorius.

R. Balinskas – šiaulietis, 1982 metais baigė tuometinį Šiaulių pedagoginį institutą. Parodose dalyvauja nuo 1984 metų. Nuo 1990 metų yra Lietuvos dailininkų sąjungos narys.

2019 metais R. Balinskui įteiktas Lietuvos dailininkų sąjungos auksinis ženklelis. Dailininkas yra dalyvavęs grupinėse parodose Lietuvoje ir užsienyje, surengė per 40 personalinių parodų Lietuvoje, Vokietijoje, Indijoje. Keletą R. Balinsko darbų yra įsigijęs Lietuvos dailės muziejus ir M. Rotho meno centras.