Brakonieriai bandė priešintis, bet nesėkmingai

AAA nuotr.
Šiaulių gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai pričiupo tinklu brakonieriavusius vyrus. Kompanija elgėsi agresyviai.
Aplinkos apsaugos departamento Šiaulių gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, gavę pranešimą apie neteisėtą žvejybą Šiaulių rajone, Kuršėnuose, sulaikė agresyviai nusiteikusius ir įtariamai neblaivius tinklą pastačiusius asmenis.

Nuvykę į vietą aplinkosaugininkai pastebėjo vartojančių alkoholį ir triukšmaujančių asmenų grupę. Apžiūrėjus Ventos upę pastebėtas tinklas, todėl nuspręsta surengti pasalą.

Nors minėti asmenys pasišalino, aplinkosaugininkai liko jų laukti ir netrukus pastebėjo sugrįžtančius aštuonis įtariamai neblaivius vyrus. Pastebėję aplinkosaugininkus, keturi iš jų bandė priešintis aplinkosaugininkams, bet buvo sulaikyti.

Kadangi pažeidėjai atsisakė pateikti asmens dokumentus, buvo iškviesti policijos pareigūnai, kad būtų nustatytos asmenų tapatybės.

Keturiems pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai. Už neteisėtą žvejybą draudžiamu žvejybos įrankiu teks susimokėti baudą nuo 120 iki 300 eurų, taip pat paimtas tinklas.