Knygų viršeliais „atvėrė“ litvakų kultūros mėnesį

Dariaus ANČEREVIČIAUS nuotr.
Jokūbas Jacovskis pripažįstamas kaip vienas profesionaliausių knygos meno kūrėjų.
Ketvirtadienį „Laiptų galerija“ pradėjo litvakų kultūros mėnesį atidarydama Jokūbo Jacovskio kūrybos parodą „Trisdešimt trys viršeliai“.

Joje eksponuojami 33 menininko sukurti knygų viršeliai. „Laiptų galerijos“ pranešime nurodoma, kad J. Jacovskis Lietuvos knygos mene yra vienas profesionaliausių kūrėjų, o parodoje yra tik maža dalis iš daugybės darbų.

Dailininkas gimė 1959-aisiais Vilniuje. 1976–1982 metais studijavo grafiką Valstybiniame dailės institute (dabar Vilniaus dailės akademija). Parodose dalyvauja nuo 1981 metais, nuo 1988-ųjų yra Lietuvos dailininkų sąjungos narys, nuo 1996-ųjų – Lietuvos grafinio dizaino asociacijos narys. J. Jacovskis kuria knygos meno ir plakato srityse, jo apipavidalintos knygos pelnė premijų ir diplomų Lietuvos ir Baltijos šalių knygos meno konkursuose.

Paroda veiks iki spalio 5 dienos.

Litvakų kultūros mėnuo „Laiptų galerijoje“ tęsis Rafailo Karpio koncertu „Laiškai iš praeities“ rugsėjo 15 dieną, Avromo Suckeverio literatūros vakaru rugsėjo 23 dieną ir leidinio „Gyvenimo istorijos“ pristatymu rugsėjo 30 dieną.