Jubiliejui skirtoje parodoje – Birutės Musneckienės fotografijos

Artūro STAPONKAUS nuotr.
Šiaulių „Laiptų“ galerijoje atidaryta šiaulietės Birutės Musneckienės fotografijų paroda, skirta autorės 80-mečiui paminėti.
Ketvirtadienį Šiaulių „Laiptų“ galerijoje atidaryta šiaulietės Birutės Musneckienės fotografijų paroda, skirta autorės 80-mečiui paminėti.

Parodoje eksponuojami fotografijų ciklai „Medžiai“ ir „Fotografuoju, fotografuoju“, vienetinės knygos-albumai, parengti B. Musneckienės su šviesaus atminimo sutuoktiniu Algirdu Musneckiu.

Aštuoniasdešimtąjį gimtadienį mininti B. Musneckienė parodos atidaryme sveikintojų sulaukė kone iš visos Lietuvos.

Seimo narys Stasys Tumėnas jubiliatei įteikė Lietuvos Respublikos Seimo padėką „už profesionalų pedagoginį darbą, vaisingą Montessori ugdymo metodikos taikymą, aktyvų dalyvavimą parodose, vertingus kraštotyros darbus, istorinės atminties įprasminimą, Šiaulių miesto kultūros lauko turtinimą, subtilųjį fotografijos meną, įamžinantį tai, kas vienija šeimas, bendruomenes ir besikeičiančias šiauliškių erdves“.

B. Musneckienė – fotografė, akyla miesto gyvenimo stebėtoja, istorijos saugotoja.

Gimė 1942 metų rugsėjo 28 dieną Mažeikiuose.1965–2008 metais dirbo Šiaulių ikimokyklinėse įstaigose auklėtoja, metodininke, Logopediniuose vaikų namuose auklėtoja, direktorės pavaduotoja ugdymui, gilinosi į Montessori ugdymo metodiką, žinių įgijo ir tobulino JAV, tapo Lietuvos M. Montessori asociacijos nare.

Išėjusi į pensiją B. Musneckienė daug laiko ėmė skirti šeimos genealogijos studijoms bei kraštotyrai, nebesiskiria su fotoaparatu. Fiksuoja gamtos grožį, miesto kaitą ir sutiktus žmones, dalyvauja personalinėse ir grupinėse parodose.

Su A. Musneckiu ir viena yra parengusi daugybę kraštotyros darbų ir fotoalbumų apie žymius šiauliečius, VU Šiaulių akademijos Botanikos sodą, Juliaus Janonio gimnaziją, miesto renovaciją, Šiaulių katedrą ir kita. Už kraštotyrinę veiklą 2013 metais kartu su A. Musneckiu apdovanota Mikelio prizu.

Paroda „Laiptų“ galerijoje veiks iki spalio 27 dienos.