Jaunosios pianistės įvertintos nuotoliniame konkurse

Asmeninė nuotr.
Lukrecija Kanaukaitė tapo konkurso „PIANISSIMO“ laureate bei buvo įvertinta specialiuoju prizu.

Gruodžio mėnesį Gardino mieste, Baltarusijoje, vykusiame nuotoliniame jaunųjų pianistų konkurse „PIANISSIMO“ dalyvavo dvi pianistės iš Šiaulių – Izabelė Jurevičiūtė ir Lukrecija Kanaukaitė. Šiaulietės buvo vienintelės Lietuvos atstovės.

Mergaitės lanko Šiaulių 1-ąją muzikos mokyklą, Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos docentės, mokytojos metodininkės Irinos Kudinovos klasę.

Izabelė Jurevičiūtė konkurse laimėjo diplomą. Tai buvo pirmasis viešas mergaitės pasirodymas – Izabelė mokosi 1-oje muzikos mokyklos klasėje.

Ji atliko J. S. Bacho „Bure“ ir jauno kompozitoriaus T. Maksimovo pjesę „Ragana“. Pasak mokytojos I. Kudinovos, mergaitė įsijaučia į atliekamų kūrinių muziką, puikiai perduoda klausytojui muzikinę emociją. Ruošdama kūrinį „Ragana“, vaizdžiai nupiešė raganos portretą, stengėsi perteikti ryškų koloritinį kerėtojos įvaizdį.

Lukrecija Kanaukaitė mokosi 3 muzikos mokyklos klasėje. Konkurse Baltarusijoje jai skirtas laureatės diplomas ir suteiktas specialus prizas už vaizdingą, išraiškingą atlikimą. Konkurse ji grojo vokiečių kompozitoriaus D. G. Tiurko kūrinį „Maloni nuotaika“ ir L. Schyttės etiudą „Žaidimas su kamuoliuku“.

Komisija buvo sužavėta ir nustebinta jautraus atlikimo ir muzikalumo bei mokytojos I. Kudinovos sukurtos interpretacijos.

Jaunoji pianistė jau turi koncertinės patirties. 2020 m. ji tapo respublikinio jaunųjų pianistų konkurso „Nuo baroko iki romantizmo…“ diplomante. Mokytoja džiaugiasi, kad mokinei pavyko įgyvendinti konkurso tikslą – puoselėti klasikinės muzikos atlikimo tradiciją, tuo pačiu plačiau supažindinant su pasaulio fortepijoninės muzikos lobynu nuo baroko iki romantizmo laikų.

Lukrecija dalyvavo ir muzikiniame maratone Kaune.

Konkurse Baltarusijoje I. Jurevičiūtės ir L. Kanaukaitės kūrinių atlikimą bei mokytojos metodininkės doc. I. Kudinovos interpretacijas komisija įvertino aukštu balu. Mokytojai už aukštą, profesionalų paruošimą konkursui ir kūrybinį indėlį į meno vystymąsi įteiktas padėkos raštas.