Fortepijonų duetų konkurse varžėsi jaunieji pianistai

Artūro STAPONKAUS nuotr.
Konkurse grojo ir išskirtinis trio – trynukės sesutės Darija, Gustė ir Estėja Godelytės iš Akmenės rajono meno mokyklos Ventos skyriaus. Jos laimėjo trečiąją vietą.
Kovo 15 d. įvyko VIII tarptautinio Šiaulių fortepijoninių duetų festivalio Jaunųjų fortepijonų duetų konkursas. Konkurse dalyvavo dvylika duetų iš Lietuvos ir Jungtinės Karalystės.

Konkursas vyko Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijoje. Dalyviai varžėsi keliose amžiaus grupėse.

12–14 metų grupėje pirmąją vietą laimėjo Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos mokinės Elzė Marija Pauliukonytė ir Danielė Daukšaitė (mokytoja Raimonda Sližienė) bei Akmenės rajono meno mokyklos Ventos skyriaus mokinės Imantė Vežuka ir Joana Danusevičiūtė (mokytojai Edita Čepulienė ir Imants Vežuks). Antrąją vietą iškovojo Šiaulių Dainų muzikos mokyklos mokinės Agota Andrulytė ir Eglė Balniūtė (mokytoja Jūratė Narvilienė), trečiąją – Akmenės rajono meno mokyklos Ventos skyriaus mokinės Darija, Gustė ir Estėja Godelytės (mokytojas Imants Vežuks).

15–18 metų grupėje pirmavo duetas iš Klaipėdos Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklos Aistė Galminaitė ir Austėja Tamošaitytė (mokytojos Danguolė Čepliauskienė ir Vilija Revutienė). Antrąją vietą laimėjo Akmenės rajono meno mokyklos Ventos skyriaus mokinės Dominyka Gurinaitė ir Emilija Lopaitytė (mokytojas Imants Vežuks).

Vaiko ir suaugusiojo dueto grupėje pirmąją vietą užėmė Luke Boyd iš Londono, jis grojo kartu su savo mokytoju.

„Noriu padėkoti dalyviams, tėveliams, mokykloms, ypač mokytojams, parengusiems mokinius šiam konkursui. Gėrėjausi jaunuolių kūrybiškumu ir profesionalumu. Dėkoju Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijai už partnerystę rengiant šį konkursą“, – sakė VIII Šiaulių fortepijonų dueto festivalio meno vadovas Rimantas Vingras.

Konkurso laureatų koncertas vyks kovo 17 d. 18 val. Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijoje. Koncertą užbaigs Romualdo Lukošiaus ir Rimanto Jurkonio fortepijoninis duetas. Pianistas Romualdas Lukošius 1993 m. inicijavo Šiaulių fortepijonų duetų festivalį ir buvo ilgametis festivalio meno vadovas.