Daina ir žodis Mamai

„Bočių“ nuotr.
... puikus tas pavasaris! Svaigina trapi, menkutė lapija, siūbuoja vos žaliuojančios ievos, skleidžia pumpurus obelų žiedai, skamba įvairių paukščių giesmių balsai, o visa žemė pamažu nusikloja mažomis saulytėmis – geltonomis pienių karūnomis. Atrodo, pati gamta sveikina brangiausią žmogų – Mamą. Motinos diena švenčiama tokiu metu, kai atbunda visa gamta, pražysta pirmosios gėlės.

Motina tapatinama su žeme, išauginančia derlių, kurio grūdai sėjami pavasarį. Kaip žemė užaugina derlių, taip ir motina užaugina savo vaikus. Todėl Motinos diena švenčiama pavasarį.

Artėjant Motinos dienai, Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos konferencijų salėje balandžio 28 dieną Šiaulių „Bočiai“ surengė gražų ir prasmingą renginį „Daina ir žodis mamai“.

Renginio pradžioje bendrijos pirmininkas Benas Jokubauskas ypač prasmingus žodžius tarė apie mamas, jų vaidmenį kiekvieno iš mūsų gyvenime ir paprašė pagerbti tylos minute visas mamas, kurių jau šiandien nebėra kartu su mumis.

Prasidėjo koncertas. Pirmiausia renginio vedėja į sceną pakvietė Šiaulių „Bočių“ folklorinį ansamblį. Pavasario gaiva kvepiančiame šventiniame koncerte skambėjo lietuvių liaudies dainos pačiam artimiausiam ir mylimiausiam žmogui – Mamai. Po to šiauliečius džiugino Širdininkų klubas, Parkinsono draugija, Pagyvenusių žmonių asociacija, Neįgaliųjų draugija. Giliai į širdį skverbėsi renginio vedėjos ir kitų atlikėjų skaitomos eilės apie motinos gerumą, švelnumą apie motinos rankas, kurios visada apkabina ir priglaudžia savo vaikus.

O kiek Šiaulių „Bočiai“ iš savo svečių sulaukė sveikinimų, linkėjimų, gėlių! Šiaulių miesto savivaldybės meras Artūras Visockas, LR Seimo nario Stasio Tumėno padėjėjas Nerijus Brazauskas, Raudonojo Kryžiaus koordinatorė Justina Karnačiukė dėkojo „Bočiams“ už energiją, puoselėjamas vertybes, savanorystę, aktyvų dalyvavimą Šiaulių miesto gyvenime.

Šiaulių „Bočiai“ plėtoja bendradarbiavimą tarp įvairaus amžiaus kartų. Džiaugiamės neseniai prasidėjusia gražia draugyste su Raudonojo Kryžiaus jaunimu, jie aktyviai dalyvavo ir mūsų renginyje. Toks bendradarbiavimas padeda ugdyti pagyvenusių ir jaunų žmonių savitarpio supratimą ir tarpusavio pagarbą.

Išties labai gera, kad daina, muzika ir nuoširdūs posmai Mamoms renginio metu šildė ir Mamų, ir dalyvių širdis. Išsiskirstė visi puikios, pakilios nuotaikos, supratę, kad brangesnio žmogaus už Mamą mes niekada neturėsime.