Motinos dienos koncerte skleidėsi gerumo sparnai

Rolando PARAFINAVIČIAUS nuotr.
Koncerte „Gerumo sparnai“ šokio ir muzikos pasirodymus mamoms atliko vaikų ir suaugusiųjų kolektyvai.
Šiaulių kultūros centre vyko Motinos dienai skirtas koncertas „Gerumo sparnai“. Mamoms buvo skiriami šokio ir muzikos pasirodymai, juos atliko vaikų ir suaugusiųjų kolektyvai.

Šiemet į renginį buvo kviečiamos ir nuo karo pabėgusios ukrainietės mamos, laikinus namus radusios Šiauliuose. Norėta, kad šventinis renginys padėtų joms bent kažkiek pajausti šventės nuotaiką.

Koncerte buvo galima išvysti prie Šiaulių kultūros centro choreografijos studijos „Aušrelė“ kolektyvo prisijungusias ukrainietes mergaites.

Šiuo metu Šiaulių menų mokykloje dirbanti ukrainietė, tautinio ir modernaus šokio šokėja Maryna Mohylevska kartu su „Aušrelės“ kolektyvo vadovais pastatė choreografinį pasirodymą, skirtą specialiai šiam renginiui.

Renginyje koncertavo Šiaulių kultūros centro mėgėjų meno kolektyvai: choreografijos studija „Aušrelė“, vokalo studija „Rokoko“, liaudiškų šokių ansamblio „Kalatinis“ choreografijos grupė, liaudiškų šokių grupė „Vajaunas“ bei Šiaulių Jovaro progimnazijos ir Didždvario gimnazijos vaikų ir jaunimo tautinių šokių ansamblis „Šėltinis“. Jautrią ukrainietišką dainą atliko Laura Remeikienė ir Rolandas Janušas.

Koncertą organizavo Šiaulių kultūros centro choreografijos studija „Aušrelė“ (meno vadovas Mindaugas Kosaitis, asistentė Vita Adomėnaitė-Butnorienė).