Naujausios
Desertas „Fantazija“
Vienai deserto porcijai reikės: 40 g vyšnių, braškių ar kitų uogų, 10 g sausainių, 50 g varškės, 30 g grietinėlės (galima keisti pienu), 10 g cukraus pudros.
Sausainiukai sutrupinami. Grietinėlė suplakama su cukraus pudra ir su varške. Vyšnios ar kitos uogos susmulkinamos.
Desertinėje sluoksniuoti sausainius, plaktą varškės masę, vyšnias ir vėl varškės masę.
Kivių želė
Vienai porcijai reikės: 9 g želatinos, 22 g kivių, 112 g jogurto, 23 g cukraus, 115 g vandens, citrinos pagal skonį.
Padalyti želatiną į du indelius ir užpilti vandeniu. Kivius nulupti, supjaustyti griežinėliais, užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 5 minutes.
Iš cukraus, rūgštelės, vandens ir želatinos padaryti želė. Kitą ištirpintą želatiną supilti į šiltą jogurtą.
Į taures pilti sluoksnį jogurto želė, kai sustings, dėti kivių griežinėlius ir užpilti želė.
Vištienos troškinys su daržovėmis
1 porcijai reikės: 100 g vištienos filė, 10 g krakmolo, 40 g marinuotų agurkų, 15 g porų, 40 g morkų, 20 g pomidorų padažo, 25 g šaldytų daržovių asorti, aliejus kepimui, prieskonių, druskos ir pipirų pagal skonį.
Vištienos filė supjaustome, pabarstome prieskoniais, prieš kepant pavoliojame krakmole ir apkepame. Apkeptą mėsą dedame į puodą troškinimui. Sudedame morkas, marinuotus agurkus (įpilame šiek tiek agurkų marinato) ir daržoves, viską kartu patroškiname. Pabaigoje dedame pomidorų padažą.
Patiekiame su virtais ryžiais, papuošiame žaluma.
Belgiški vafliai
Dviems žmonėms reikės: 7 g sausų mielių, 125 g šilto vandens, 210 g miltų, 125 g pieno, 60 g sviesto, 1 kiaušinio, 5 g vanilinio cukraus, druskos žiupsnelis.
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite sausas mieles ir šiltą vandenį. Atkreipkite dėmesį, kad vanduo būtų tik šiltas, o ne karštas, nes per karštas vanduo mieles padarys neaktyvias ir ruošiama tešla neiškils. Atidėkite dubenėlį su mielėmis ir vandeniu į šalį.
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus ir druską. Supilkite į mišinį ištirpusias mieles ir sumaišykite. Supilkite pieną, tirpintą ir iki kambario temperatūros atvėsintą sviestą, kiaušinių trynius ir vanilinį cukrų (galite naudoti ir vanilės ekstraktą, tokiu atveju įpilkite jo perpus mažiau). Išplakite iki vientisos masės.
Kitame dubenyje iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus.
Įmaišykite baltymus į paruoštą tešlą. Palikite pastovėti apie 30–60 minučių šiltoje vietoje, kol tešlos tūris padidės kone dvigubai.
Pasiruoškite vaflių keptuvę: ištepkite gabalėliu sviesto ir įkaitinkite. Priklausomai nuo vaflių keptuvės dydžio, supilkite ir tolygiai paskleiskite apie 0,5–1 puodelį tešlos.
Paskirstyti tešlą labai patogu mentele ar kitu plokščiu įrankiu. Uždarykite vaflinę ir kepkite, kol vafliai bus gražios aukso spalvos.
Kad iškepti vafliai neatvėstų, laikykite juos iki maždaug 110 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Kai tik iškepsite visus vaflius, sudėkite į lėkštę ir nedelsiant patiekite su norimu padažu ar net keliais padažais – kad kiekvienas galėtų susikurti savo svajonių vaflių skonį.
Kinietiškos salotos
Vienai porcijai reikės: 20 g virtos jautienos, 20 g morkų, 35 g šviežių agurkų, 5 g sojos padažo, 12 g aliejaus, 5 g balzamiko acto, česnako, cukraus, maltų pipirų, citrinos sulčių pagal skonį, sezamo sėklų papuošimui.
Jautieną pamarinuojame ir išverdame, atvėsiname. Morkas nuvalome, nuplauname ir supjaustome šiaudeliais, agurkus nuplauname ir supjaustome šiaudeliais. Jautieną taip pat supjaustome šiaudeliais. Viską dedame į indą, įpilame balzamiko acto, sojos padažo, česnako, cukraus, druskos, pipirų, įspaudžiame citrinos, aliejaus ir viską išmaišome. Salotos turi būti aštrokos. Puošiama žaluma ir sezamo sėklomis.