Šiaulių aplinkosaugininkai aiškinasi pažeidimus atliekų vežimo srityje

AAA nuotr.
Atliekų vežimo patikras ketinama tęsti.
Aplinkos apsaugos departamento Šiaulių valdybos pareigūnai kovo 5–12 dienomis Šiauliuose ir Telšių apskrityje vykdė atliekų vežimo patikras. Tikrinti ne tik vietiniai atliekų vežimai, bet ir atliekų eksportavimas.

Patikrinus dvi eksportuojamų nepavojingųjų atliekų siuntas nustatyta, kad 17,8 tonos po mechaninio atliekų apdorojimo susidariusios plastiko atliekos išvežamos į Vokietiją, o 6,2 tonos nikelio–kadmio plokštelių atliekos išvežamos į Čekiją. Atliekų vežimo siuntoms buvo užpildyti tarptautiniai krovinių transportavimo važtaraščiai ir lydimieji dokumentai, informacija pateikta Vieningoje gaminių, pakuotės ir atliekų apskaitos informacinėje sistemoje. Pažeidimų nenustatyta.

Taip pat buvo patikrinti vietiniai atliekų vežėjai – iš viso 25 fiziniai ir juridiniai asmenys. Nustatyti 4 pažeidimai – atliekų surinkimas ir vežimas buvo vykdomas pažeidžiant atliekų tvarkymo taisyklių reikalavimus.

Pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai, baudos dydis priklauso nuo atliekų kiekio – ji gali siekti nuo įspėjimo iki 4 100 eurų.

Atliekų vežėjus planuojama tikrinti ir toliau.

Už atliekų įvežimo ar importo į Lietuvą reikalavimų pažeidimą ir už Aplinkos apsaugos įstatymo pažeidimus atsakingiems asmenims bus rašomi protokolai ir skiriamos nuobaudos. Administracinių nusižengimų kodeksas už pažeidimus numato baudą nuo 30 iki 3 000 eurų. Už Aplinkos apsaugos įstatymo pažeidimą numatyta nuo 600 iki 1 200 eurų bauda.