Vilniuje pristatyta Aleksandro Ostašenkovo fotografijų paroda ir albumas

LGGRTC nuotr.
Fotomenininkas Aleksandras Ostašenkovas (kairėje) fotografijų parodą ir albumą „Kryžių kalnas. Kelias į šviesą“ pristatė Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro Tuskulėnų rimties parko memorialiniame komplekse. Šalia – Tuskulėnų rimties parko memorialinio skyriaus vedėja D. Lauraitienė ir LGGRTC generalinis direktorius dr. A. Bubnys.
Vilniuje, Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro (LGGRTC) Tuskulėnų rimties parko memorialiniame komplekse, pristatyta šiauliečio Aleksandro Ostašenkovo fotografijų paroda ir albumas „Kryžių kalnas. Kelias į šviesą“.

„Man labai malonu atverti šią parodą ir pasidžiaugti kartu su jumis visais unikaliais menininko A. Ostašenkovo darbais. Kryžių kalnas, atsiradęs kaip nuoširdus tikėjimo ženklas, nepaisant kančių ir išmėginimų, tapo tikėjimo, stiprybės ir ištvermės ženklu mūsų Lietuvoje. Autoriaus darbuose daug šviesos ir susimąstymo apie žmogaus gyvenimo prasmę, jo egzistencinius dalykus. Džiugu, kad žymus fotografas parodą pristato pas mus“, – sakė Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro generalinis direktorius dr. Arūnas Bubnys.

„Šiandien gyvojo medžio šviesa plačiai skleidžia savo spindulius. Kryžių kalnas tapo tiltu, jungiančiu piligrimus su daugeliu pasaulio kraštų. Šis fotografijų albumas įtaigiai atskleidžia unikalaus paveldo istoriją. Atėjo laikas, kai nereikia aiškinti, kuo svarbus Lietuvai Kryžių kalnas. Tai vieta, teikianti stiprybės ir palaimos mūsų brangiai Tėvynei Lietuvai ir visam pasauliui“, – sakė Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis.

Albumo „Kryžių kalnas. Kelias į šviesą“ autorius, fotomenininkas A. Ostašenkovas medžiagą šiam albumui rinko per 30 metų. Jam šis darbas – vidinis kelias į savęs pažinimą.

„Šiandien, kai Ukrainoje vyksta karas ir žūsta nekalti žmonės, mes jau susitinkame kito pasaulio ir kintančių vertybių akivaizdoje. Bet šviesa visada nugali tamsą. Tikėkime tuo!“ – viltingai kalbėjo fotomenininkas.

Fotografijų albumą „Kryžių kalnas. Kelias į šviesą“ išleido Inovacijų ir kompetencijų ugdymo institutas. Knygoje – 240 unikalių fotomenininko A. Ostašenkovo fotografijų.

Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro Tuskulėnų dvaro oficinos Konferencijų salėje parodą „Kryžių kalnas. Kelias į šviesą“ bus galima aplankyti iki birželio 15 dienos.