Tarp pretendentų į Lietuvos nacionalinę kultūros ir meno premiją – Aleksandras Ostašenkovas

Artūro STAPONKAUS nuotr.
Fotomenininkas Aleksandras Ostašenkovas pretenduoja į Lietuvos nacionalinę kultūros ir meno premiją.
Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų komisijai pateikta 30 kandidatų tapti Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatais.

Tarp kandindatų – ir šiaulietis fotomenininkas Aleksandras Ostašenkovas. Jo kandidatūrą teikia Vizualiojo meno kūrėjų asociacija ir Šiaulių „Aušros“ muziejus.

Kiti kandidatai: dirigentas Stanislavas Domarkas, aktorius Arvydas Dapšys, rašytojas Kazys Saja, rašytojas Vincas Ramutis (Romas) Gudaitis, poetė Violeta Palčinskaitė, iš Kelmės rajono kilęs fotomenininkas Rimantas Dichavičius, dailininkas ir vaikų knygų autorius Kęstutis Kasparavičius, Armonų trio ansamblis: smuikininkė Ingrida Armonaitė-Galinienė, pianistė Irena Uss-Armonienė, violončelininkas Rimantas Armonas, fotomenininkė Violeta Bubelytė, dailininkas Vaidotas Žukas, dailininkas Bronius Leonavičius, rašytojas, muziejininkas ir redaktorius Justinas Sajauskas, rašytojas, žurnalistas Laimonas Teodoras Inis, choreografė, pedagogė, Kauno šokio teatro „Aura“ įkūrėja Birutė Letukaitė (Birūta Komskienė), dailėtyrininkė, parodų kuratorė, dailės ekspertė Raminta Jurėnaitė, architektas Kęstutis Kisielius, kino operatorius Donatas Pečiūra, kompozitorė Egidija Medekšaitė, dailininkė Elena Balsiukaitė-Brazdžiūnienė, kino režisierius Mantas Kvedaravičius, rašytojas Rimvydas Stankevičius, kompozitorė Žibuoklė Martinaitytė-Rosaschi, aktorius Dainius Svobonas, dailininkas Žygimantas Augustinas, menininkas Julijonas Urbonas, operos solistas Edgaras Montvidas, rašytojas Gintaras Grajauskas, menininkė Jurga Barilaitė, kino režisierė Giedrė Žickytė.

Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų komisija, įvertinusi pretendentų veiklą Lietuvos kultūros ir meno kontekste, atrinks laureatus ir skirs iki 6 premijų.

Lietuvos nacionalinė kultūros ir meno premija – aukščiausias kūrėjo įvertinimas, įrodantis išskirtinį menininko braižą ir kūrybos pripažinimą. Šis apdovanojimas skiriamas už reikšmingiausius kūrinius sukurtus per pastaruosius septynerius metus, ir ne daugiau kaip 2 premijos gali būti skiriamos už ilgametį kūrėjo kūrybinį indėlį į kultūrą ir meną.