Venclauskių namuose atidaryta tapybos gėlėmis paroda

Jolitos KIRKILAITĖS nuotr.
Jūratė Jukštienė pristatė personalinę tapybos darbų parodą „Lieka žydėti“.
Šiaulių „Aušros“ muziejaus Venclauskių namuose pristatyta Dailės studijos suaugusiems Šiauliuose įkūrėjos bei vadovės, plenerų organizatorės Jūratės Jukštienės personalinė tapybos darbų paroda „Lieka žydėti“.

Parodoje eksponuojami darbai, sukurti taikant išskirtinę techniką – tapyti gėlėmis, iš jų išgaunant autentiškas spalvas ir raštus.

Gamta J. Jukštienei – pagrindinis ir svarbiausias elementas kuriant paveikslus: žavesys gamtos įvairiapusiškumu kūrybos procese užburia, o paliekama įtrintų gėlių žymė popieriuje galutinai pavergia.

„Mokausi tylėti, kai kalba gamta. Pievoje susirenku savo teptukus ir dažus – gėlių žiedus. Imu vieną gamtos man suteiktą teptuką ir braukiu per baltą popieriaus lapą. Suku, tepu, trinu. Pati gamta įsigeria į popierių atiduodama visą save. Pasirenku tyrinėti kiekvieno augalo paliekamą žymę drobėje. Taip išgyvenu gamtos dvasinę prozą. Kiekvienas paveikslas – vis kito augalo veidas. Konvertuodama gyvą kūriniją į kitą laikmeną, mėgaujuosi procesu, naujais plastiniais ir spalviniais atradimais. Gėlės žydi trumpą laiką, mano kūriniuose jos lieka žydėti“, – apie kūrybą sako autorė.

Paroda Venclauskių namuose veiks iki birželio 27 dienos.