Užventis kvepėjo kopūstiene

Užvenčio kultūros centro nuotr.
Kopūstienės virimo varžybose netrūko azarto.
Spalio 15-ąją Užventyje prie upės Ventos vyko ketvirtasis kopūstienės virimo čempionatas, kuriame rungėsi 19 komandų. Kopūstienės virėjai suvažiavo ne tik iš Kelmės, bet ir iš Tauragės, Akmenės, Šilalės, Šiaulių rajonų bei Pamario krašto. Dalyvavo ir ukrainiečių komanda, ji virė ukrainietiškus barščius. Komandos rungėsi šviežių ir raugintų kopūstų kategorijose, išvirė daugiau kaip 500 litrų sriubos, kurią suragavo susirinkusieji į renginį.

 

Čempionatas sukvietė gausų svečių būrį, jame apsilankė ir laidų vedėja Zita Kelmickaitė.

Kopūstienę vertino ir skaniausią iš visų rinko kompetentinga komisija, vadovaujama Dainiaus Popovo.

Raugintų kopūstų kategorijoje pirmąją vietą laimėjo „Šūstri kopūstai“ iš Šilalės (šefas Tadas Sadauskis), 2antroji vieta atiteko komandai RPK (šefas Egidijus Karpavičius) iš Šiaulių rajono, o treti liko komanda „Raktas“ (šefė Vida Raveckienė) iš Tauragės rajono.

Šviežių kopūstų kategorijoje paskelbti laimėtojai taip pat iš Šilalės – „Adžika“ (šefė Andželika Šideikienė), antroji vieta atiteko Kolainių daugiafunkciam centrui (šefė Irena Lidikauskienė), o trečioji – komandai „Mokinukės“ (šefė Fausta Karpenkaitė).

Visus linksmino „Allegreto Band“ iš Vilniaus bei Užvenčio kultūros centro grupė „Truopne muzikonta“. Susirinkusiuosius sveikino Kelmės rajono savivaldybės meras Idefonsas Petkevičius.