Šiauliečių pasirodymai – Panevėžyje

Luko ALUZO nuotr.
Panevėžiečiai turėjo galimybę išgirsti Šiaulių moksleivių atliekamą džiazo muziką.

Panevėžio dailės galerijos kieme vykstančiame festivalyje „Dūdų vasara“ du penktadienius iš eilės pasirodė šiauliečių kolektyvai.

Praėjusį penktadienį, liepos 24-ąją, panevėžiečiams grojo moksleivių džiazo orkestras „Romuva“. Jo pasirodymas „Dūdų vasaroje“ – ne pirmas, kolektyvas atliko programą ir praeitąmet.

Ilgamečio pedagogo Romualdo Žukausko vadovaujama „Romuva“ atvyko iš kasmetinės kūrybinės stovyklos. Šiemet ji intensyvi: keturiais naujais kūriniais papildyta koncertinė programa, ruošiamasi Europos mėgėjų bigbendų konkursui, kuris turėjo vykti šį pavasarį, tačiau dėl pandemijos perkeltas į kitus metus.

Vakar Panevėžio dailės galerijos kieme pasirodė Šiaulių 1-osios muzikos mokyklos mokytojo Arūno Banio vadovaujamas mušamųjų instrumentų ansamblis „Ritmas kitaip“ su šokių grupe „Alemana“.

Festivalis „Dūdų vasara“ Panevėžyje rengiamas jau 17-us metus. Jame dalyvauja profesionalų ir mėgėjų pučiamųjų ansambliai, orkestrai ir grupės. „Dūdų vasarą“ organizuoja Lietuvos varinių pučiamųjų instrumentų orkestrų asociacija.