Radviliškio bibliotekoje pastatyta „Skaitančio vaiko“ skulptūrėlė

Viešosios bibliotekos nuotr.
Bibliotekos kiemelyje įsikūrusi skulptūrėlė „Skaitantis vaikas“ – 8,5 centimetro aukščio ir 12,5 centimetro pločio.
Kovo 3 dieną po nedideliu medeliu vidiniame Radviliškio viešosios bibliotekos kiemelyje apsigyveno mažo berniuko skulptūrėlė „Skaitantis vaikas“, kurią sukūrė radviliškietis dailininkas, skulptorius, grafikas, pasaulio skulptorių tinklo „Sculpture network“ ir Lietuvos dailininkų sąjungos narys Martynas Gaubas. Tikimasi, kad ši, į delną telpanti, „Skaitančio vaiko“ skulptūrėlė prisidės prie turizmo plėtros Radviliškio mieste, nes tai viena iš mažiausių – 8,5 centimetro aukščio ir 12,5 centimetro pločio – skulptūrėlių ne tik mūsų mieste, bet ir visoje Lietuvoje.

Skulptūrėlės atidengimo ceremonijoje dalyvavo skulptūros autorius Martynas Gaubas su šeima, Viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė, Savivaldybės atstovai ir svečiai. Viešosios bibliotekos vadovė susirinkusiems papasakojo, kaip gimė projekto idėja, ir tikisi, kad taip biblioteka prisidės prie Radviliškio miesto vardo garsinimo.

Renginyje dalyvavęs Radviliškio rajono savivaldybės meras V. Simelis užsiminė apie būsimus planus kartu su M. Gaubu miestui sukurti ir didžiausią skulptūrą.

Skulptūrėlės autorius M. Gaubas taip pat džiaugėsi Viešosios bibliotekos iniciatyva sukurti „Skaitančio vaiko“ skulptūrėlę ir ją apgyvendinti šalia bibliotekos, kurioje dažnai lankėsi vaikystėje.

Už pagalbą įgyvendinant bibliotekos kūrybines idėjas ir šią gražią bendrystę padėką skulptūrėlės autoriui M. Gaubui įteikė Viešosios bibliotekos direktorė V. Šukaitienė.

Praėjusiais metais Radviliškio viešoji biblioteka kvietė radviliškiečius kurti nedidelės apimties legendas apie „Skaitantį vaiką“. Konkursui pateikti legendų tekstai buvo išspausdinti mažoje knygelėje. Renginyje dalyvavo šių legendų autoriai, jiems įteikti legendos pasakotojo pažymėjimai, padėkos, o konkurso nugalėtojai – lietuvių kalbos mokytojai metodininkei Gitanai Abromikienei – diplomas. Mokytoja G. Abromikienė visiems perskaitė savo kurtą legendą.

„Skaitantis vaikas“ – tai savotiškas simbolis, kuris primena visiems apie tai, kad buvome maži ir svajojome, buvome nerūpestingi, bet smalsūs, džiaugėmės mažais dalykais. Taip pat šis mažas berniukas kviečia visus apsilankyti bibliotekoje, paimti sau patinkančią knygą į rankas ir pasinerti į stebuklingą knygų pasaulį. Sakoma, kad šis mažas skaitytojas pildo norus – tereikia patrinti jo mažą galvelę. Skaitykime ir skaitymo malonumu dalinkimės su kitais.