Radviliškio bibliotekoje eksponuojamos dvi parodos

Bibliotekos nuotr.
Editos Varnelienės ir studijos „Meno bitės“ lėlės – ryškios ir emocingos.
Radviliškio viešosios bibliotekos Konferencijų salėje veikia dvi parodos: Editos Varnelienės ir studijos „Meno bitės“ (interjerinių lėlių) bei Marinos Cavazz'os ir Eglės Kačkutės (fotografijų).

Interjerinių lėlių paroda „Šypsenos...“, atkeliavusi iš Šiaulių, lankytojus stebina lėlių „gyvumu“ ir ryškumu. Lėlėms pagaminti naudojamos įvairios medžiagos, jų gamyba reikalauja daug laiko ir kantrybės, bet rezultatas – nepakartojamas. Parodoje eksponuojama 19 lėlių.

Studijos įkūrėja lėlininkė E. Varnelienė pradėjo kurti prieš 12–13 metų. Pirmoji lėlininkės paroda buvo pristatyta 2011 metų rugsėjo mėnesį, per Šiaulių dienas. Dabar kūrėja organizuoja jungtines parodas kartu su studijos moterimis.

Fotografijų paroda „(Dirbančios) motinos portretas“ dvelkia moteriškumu ir aprėpia pagrindinius migracijos aspektus. Paroda kviečia pažvelgti į susiliečiančių migracijos, karjeros ir motinystės ir/arba tėvystės problemų lauką. Iš viso šią parodą sudaro 27 nuotraukos, profesionalių ekspatriančių motinų ir tėvų portretai iš kasdienio jų gyvenimo ir trumpi interviu su nuotraukų herojais. Darbuose vaizduojamos moterys-motinos, kurios, atsisakydamos savo karjeros, turi keliauti „paskui savo vyrus“ į užsienį.

Marina Cavazza yra Ženevoje gyvenanti ir kurianti italų fotografė. Vilniaus universiteto Prancūzų filologijos katedros docentė dr. Eglė Kačkutė tyrinėja migracijos ir motinystės procesus literatūroje ir gyvenime. Kūrybinė parodos autorių pažintis užsimezgė Ženevoje.

Parodos Radviliškio viešojoje bibliotekoje veiks visą sausio mėnesį.