Paskelbti geriausi teatro aktoriai

Sauliaus JANKAUSKO nuotr.
Gintarė Ramoškaitė įvertinta už reikšmingą meninę veiklą Valstybiniame Šiaulių dramos teatre, ryškius charakteringus vaidmenis spektakliuose „Remyga“, „Protect me“ ir „Bjaurusis ančiukas mokykloje“.
Šeštadienį, Tarptautinę teatro dieną, Valstybinis Šiaulių dramos teatras transliavo šventinius geriausių metų aktorių apdovanojimus. Šiaulių miesto savivaldybės premijos skirtos aktoriams Gintarei Ramoškaitei ir Severinui Norgailai, už antraplanius vaidmenis apdovanoti Josif Baliukevič ir Nomeda Bėčiūtė.

Sveikinimai iš ekrano

Teatras antrus metus iš eilės Tarptautinę teatro dieną negalėjo žiūrovų pakviesti į teatrą, tad sveikinimai ir geriausių aktorių pavardės nuskambėjo iš ekrano – susitikimų nebuvo.

„Be proto visų pasiilgome, – kreipdamasis į žiūrovus, įraše sakė teatro vadovas Aurimas Žvinys. – Nepaisant to, kad metai buvo kupini iššūkių, neapibrėžtumo, nežinios, baimių, teatras savo veiklos nesustabdė, per šiuos metus teatre gimė trys nauji spektakliai, kurie laukia susitikimo su žiūrovais.“

„Nors virtualiai pabūkime kartu, švęskime teatrą“, – ragino teatro meno vadovas Paulius Ignatavičius.

Rašytojas Rimantas Kmita kreipėsi šiaulietiškai su humoru ir linkėjo, kad teatras būtų truputį nepatogus.

„Aš jau girdiejau, kad ne tik prekybcentriuose, jau muziejuose i bibliuotekose vieną kitą lempą įjungė, o teatruose dar kažkaip tamsu, musiet bija, bija tų teatrų, kad neįjung' šviesos. Nu žinot, pasižiūrės žmuones spektaklį, žiūrėk, dar susimąstys apie save, apie kitus, nu ir šiaip, kam tokie žmuones reikalingi – jie biški sustuoj i paskui tuoks žmuogus tikrai nebebiegs į tuos šviečiančius prekybcentrius, tai va, vieni nuostoliai iš tuo teatra.“

Videoįraše buvo parodytos šį sezoną sukurtų spektaklių ištraukos, režisierių Šarūno Datenio, Agniaus Jankevičiaus sveikinimai.

Žiūrovai galėjo pamatyti akimirkas iš spektaklių „Protect me“ (režisierius Paulius Ignatavičius), „Remyga“ (režisieirius Oskaras Koršunovas), „Bjaurusis ančiukas mokykloje“ (režisierius Šarūnas Datenis), „Ežeras“ (režisierius Agnius Jankevičius).

Paskelbti geriausieji

Pirmieji apdovanoti nepagrindinių vaidmenų atlikėjai. Klubui „Šiaulietė“ atstovavęs Jurgis Čepulis, save įvardijęs šešėlinio klubo „Šiaulietis“ prezidentu, pranešė, jog nepagrindinio vyro vaidmens apdovanojimas skiriamas aktoriui Josif Baliukevič už Donato vaidmenį spektaklyje „Remyga“.

„Ticketmarket“ atstovas Martynas Jocas paskelbė, jog geriausia nepagrindinio vaidmens atlikėja tapo Nomeda Bėčiūtė už Daivos vaidmenį spektaklyje „Remyga“.

Tradiciškai savo apdovanojimus teikė ir teatro „Aktorių gildija“. Aktorė Lina Bocytė rankose laikė prizus, neatiduotus dar nuo praėjusių metų. Pernai apdovanojimai buvo skirti aktoriui Severinui Norgailai, režisieriui, aktoriui Pauliui Ignatavičiui, rekvizitininkei Elvyrai Lukštinskienei.

„Vokai niekur nedingo, jie vis dar pilni ir, regis, su procentais, pažadame, skolą atiduosime. Neapsikabinsime, bet būtinai atiduosime, – sakė L. Bocytė. – O žinia miestui ir pasauliui – kad mes gyvi, labiau negu jūs laukiame, kada būtų pakelti apdangalai nuo kėdžių, naujų, sakais kvepiančių, ir mes visi susitiksime čia, mūsų mylimame Šiaulių dramos teatre.“

Aktorė N. Bėčiūtė pranešė, kad šiemet kolegų prizas atiteko teatro bendradarbiui Lukui Malinauskui „už šiltą ir dėmesingą partnerystę“.

Aktorius Dalius Jančiauskas paskelbė nominaciją „Aktoriai dėkoja“: „už dūšią, kantrybę, ištvermę ir visus įvykusius spektaklius 2020 metais“ apdovanota administratorė Regina Šileikienė.

Monika Šaltytė pranešė, jog „Stiklainio“ premija „už gebėjimą gitaros garsus paversti vidiniais monologais, už kuriamą spektaklių atmosferą“ apdovanotas teatro bendradarbis, paskutiniųjų spektaklių bendradalyvis, muzikantas, gitaristas Eligijus Žilinskas.

Šiaulių miesto kultūros ir meno premijos laureatus paskelbė meras Artūras Visockas.

Šiaulių miesto savivaldybė skiria dvi 1 500 eurų premijas teatro kūrybiniams darbuotojams už reikšmingą meninę veiklą, premijos tradiciškai skiriamos pagrindinių vyro ir moters vaidmenų atlikėjams.

Gintarė Ramoškaitė įvertinta už reikšmingą meninę veiklą Valstybiniame Šiaulių dramos teatre, ryškius charakteringus vaidmenis 2020 metų sezono spektakliuose „Remyga“, „Protect me“ ir „Bjaurusis ančiukas mokykloje“.

Severinui Norgailai premija skirta už reikšmingą meninę veiklą Valstybiniame Šiaulių dramos teatre, ryškius charakteringus vaidmenis 2020 metų sezono spektakliuose „Ežeras“, „Remyga“, „Protect me“ ir „Bjaurusis ančiukas mokykloje“.