Nemokamai transliuos kino filmą „Pilis“

VŠDT nuotr.
Kino filmą „Pilis“ žiūrovai galės pamatyti nemokamai „YouTube“ platformoje.
Valstybinis Šiaulių dramos teatras kviečia nemokamai žiūrėti kino filmą „Pilis“. Transliacija vyks nuotoliniu būdu, „YouTube platformoje, nuo spalio 31 dienos 20 valandos iki lapkričio 2 dienos.

Valstybiniame Šiaulių dramos teatre pernai nufilmuotas kino filmas „Pilis“ yra spektaklio „Planeta Ego“ pirmoji dalis. Pagal F. Kafkos apysaką sukurtas filmas turi fantastikos, magiškojo realizmo, vokiškojo ekspresionizmo elementų su vampire ir film noir estetikos prieskoniu.

Filme pasakojama apie didžiausią mūsų laikmečio konfliktą – kovą tarp individo ir visuomenės. Tai neįtikėtinai ryškus, dinamiškas, pribloškiantis pasakojimas apie žmogų K, kuris filme „Pilis“ keliauja sovietinio vampyrizmo eroje ieškodamas savo vietos visuomenėje.

Filme ir spektaklyje „Planeta Ego“ pagrindinį K vaidmenį sukūrusi Monika Šaltytė 2022 metais nominuota Geriausia metų aktore.

Režisierius Nikolas Darnstädtas gyvena ir kuria Berlyne. Tai – jau antras jauno vokiečių režisieriaus darbas Valstybiniame Šiaulių dramos teatre po 2019 metų J. Marcinkevičiaus dramos-poemos „Mindaugas“.

Režisieriui ypač imponuoja R. Wagnerio propaguota totalaus meno kūrinio (Gesamkunstwerk) idėja, kurią jis plėtoja savo kūryboje, įvairiai jungdamas skirtingas medijas, meno rūšis ir stilius. Projektą „Planeta Ego“ režisierius įgyvendino kartu su kūrybine bendražygių komanda CIAO NOW.