Parodoje – fortografo įamžinti paukščiai

Organizatorių nuotr.
Virginijus Jaseliūnas atidarė fotografijų parodą „Mūsų paukščiai“.
Pakruojo Juozo Paukštelio viešojoje bibliotekoje pakruojietis Virginijus Jaseliūnas atidarė fotografijų parodą „Mūsų paukščiai“.

Fotografuoti autorius pamėgo nuo vaikystės, pirmasis fotoaparatas buvo „Smena“. Stebėdamas paukščius, praleisdavo ir pamokas, kad tik galėtų pabuvoti miške ar laukuose, ieškoti lizdų.

V. Jaseliūnas džiaugėsi pažintimi su Lietuvos ornitologijos draugija, kur gavo tikslią informaciją, kaip stebėti paukščius, jų jauniklius, perėjimo vietas, kaip juos žieduoti.

Įsimintiniausi susitikimai – su pelėdomis, jos uoliai gina savo lizdą, puola su nagais, o kirai apdergia. Norint sulaukti atskrendančio paukščio, reikia daug kantrybės. Reikia vengti, kad paukštis nepamatytų žmogaus akių. Paukščių priviliojimui autorius turi slaptus garsus – giesmes, jos griežtai draudžiamos naudoti, kai paukščiai peri ir augina jauniklius.

Bibliotekoje šiuo metu eksponuojamos nuotraukos – tik maža dalis V. Jaseliūno kolekcijos.

V. Jaseliūnas ne tik fotografuoja, bet ir groja gitara, kuria eiles. Parodos lankytojams autorius pažadėjo, kad kita paroda bus skirta patiems mažiausiems vabalams.

Bibliotekoje fotografijų paroda „Mūsų paukščiai“ veiks iki rugpjūčio 31dienos.