Parodoje – dailininko Vilijaus Vaišvilos regėjimai

Artūro STAPONKAUS nuotr.
Vilijus Vaišvila pristatė parodą „Regėjimai“.
Penktadienį Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos III aukšto galerijoje atidaryta Vilijaus Vaišvilos tapybos darbų paroda „Regėjimai“.

Autorių sveikino menotyrininkė Michalina Adomavičienė, dailininkas Antanas Visockis, profesorius Vytautas Gudonis, Seimo narys Stasys Tumėnas.

Parodos P. Višinskio bibliotekoje – ilgametė V. Vaišvilos tradicija, šioje bibliotekoje daug metų dirbo dailininko mama. Praėjusiais metais lankytojams dailininkas pristatė tapybos darbų parodą „Albumas“.

„Regėjimai“ įkvėpti literatūros, muzikos, kasdienybės. Dailininko paveikslai ir yra kaip knyga ar muzika: su siužetu, lydimu metaforos, humoro, autoironijos. V. Vaišvilos paveikslams būdinga paslapties, keistumo atmosfera, tikrovė persipina su fantazija, regėjimais.

Parodoje eksponuojama ir keletas paveikslų iš ciklo Vokietijos galerijai, skirto legendinės grupės „The Beatles“ kūrybai atminti. Ciklas „Magical Mystery Tour“ – kelionė į muzikinę praeitį.

V. Vaišvila gimė 1955 metais. Mokėsi Šiaulių Didždvario mokykloje. Studijavo Vilniaus dailės akademijoje. Dailininkas ne tik tapo paveikslus, freskas, kuria medžio, akmens, metalo skulptūras, bet ir groja, kuria muziką.