Parengė juvelyrikos parodą ir leidinį

Šiaulių „Aušros“ muziejaus nuotr.
Kaklo papuošalas, 1998. Marytė Dominaitė. Žvejybinis valas, sidabro detalės, sintetinė juostelė, 958 mazgeliai.

Šiaulių „Aušros“ muziejaus Chaimo Frenkelio viloje eksponuojama (kol kas – už uždarų durų) konceptualios juvelyrikos paroda „Materijų skambesys“.

Paroda sieja šiuolaikinę lietuvių juvelyriką ir tradicinį japonų meną. Juvelyriką ir japonų ukijo-ė graviūras vienija atida detalėms, rafinuotumas, subtilumas, estetika, gamta ir harmonija.

Muziejus išleido ir parodos leidinį, jį sudaro dvi dalys: japonų ukijo-ė graviūrų katalogas ir šiuolaikinės lietuvių juvelyrikos parodos katalogas.

Graviūrų katalogas papildytas pasportu, į kurį galima įrėminti vieną iš leidinyje specialiu ženklu pažymėtų graviūrų. Juvelyrikos kataloge publikuojamos parodos eksponatų nuotraukos, trumpai pristatoma šiuolaikinė lietuvių juvelyrika, kūrinių autoriai.

Graviūrų kataloge pristatoma Šiaulių „Aušros“ muziejaus rinkiniuose saugoma ukijo-ė medžio raižinių kolekcija. Leidinį papildo tekstas apie ukijo-ė graviūras ir jų istoriją.

Leidinio sudarytoja Jūratė Kaučikaitė, dizaineris Darius Linkevičius, redaktorė Lina Kazlauskaitė, vertėja Solveiga Sušinskienė, fotografai Edvardas Tamošiūnas ir Monika Pocienė.

Virtualią pažintį su parodos „Materijų skambesys“ autoriais ir jų darbais muziejininkai pateikia Chaimo Frenkelio vilos feisbuko puslapyje.

Daugiau: kaklo papuošalai