Burbiškio dvare viešės unikalus rankų šešėlių teatras

Lauros PRASCEVIČIŪTĖS nuotr.
Burbiškio dvare rankų šešėlių teatras „Budrugana Lietuva“ vaidins šešėlinių improvizacijų spektaklį „Obuolių pasakos“, po spektaklio vyks aktorių vedamos kūrybinės dirbtuvės.
Rugsėjo 18 dieną 14 valandą Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio Burbiškio dvaro istorijos skyriuje (Radviliškio r.) rankų šešėlių teatras „Budrugana Lietuva“ vaidins šešėlinių improvizacijų spektaklį „Obuolių pasakos“. Po spektaklio vyks aktorių vedamos kūrybinės dirbtuvės, lankytojai turės galimybę patys išmėginti šešėlių teatrą.

„Budrugana Lietuva“ – vienintelė profesionalių aktorių trupė Lietuvoje, kurianti ir vaidinanti spektaklius, į kuriuos įtraukia unikalią, retai naudojamą rankų šešėlių teatro techniką. „Obuolių pasakos“ – šešėlinių improvizacijų žaidybinis spektaklis visai šeimai pagal Vytauto V. Landsbergio knygą „Obuolių pasakos“. Spektaklis kviečia pasinerti į stebuklingą pasakų, garsų ir šešėlių teatro pasaulį, kuriame obuoliai ne tik keliaus, žais su vaikais, bet ir papasakos dramatišką savo likimo istoriją ir primins, kad gyvenime, kaip ir gamtoje, niekas niekada nesibaigia, tik keičia savo formą.

Spektaklio režisierius ir dramaturgas – Justas Tertelis, scenografė – Paulina Nešukaitytė, vaidina aktoriai Rokas Petrauskas, Eglė Agota Matulytė, Domas Šiaulytis, Adelina Skalandytė, Martynas Tomas Gucevičius, Giedrė Kederytė, Šarūnas Gedvilas.

Atvykę į Burbiškio dvarą lankytojai ne tik patirs teatro magijos nuotykį, bet galės aplankyti dvaro ekspozicijas, parodą „Dvaro pramogos. Vasara dvare“ iš mados istoriko, kolekcininko Aleksandro Vasiljevo fondo kolekcijos, pasivaikščioti romantiškais parko takeliais ir tilteliais, apžiūrėti daugiamečių gėlių kolekcijas.

Rankų šešėlių teatro spektaklis ir kūrybinės dirbtuvės – paskutinis Burbiškio dvaro projekto „Dvarų pramogos“ renginys.