Burbiškio dvare spektaklį „Obuolių pasakos“ sekė šešėliai

Augustės LABENSKYTĖS nuotr.
Rankų šešėlių teatras „Budrugana Lietuva“ vaidino šešėlinių improvizacijų spektaklį „Obuolių pasakos“.
Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio Burbiškio dvaro istorijos skyriuje (Radviliškio r.) rankų šešėlių teatras „Budrugana Lietuva“ vaidino šešėlinių improvizacijų spektaklį „Obuolių pasakos“.

„Obuolių pasakos“ – šešėlinių improvizacijų žaidybinis spektaklis visai šeimai pagal Vytauto V. Landsbergio knygą „Obuolių pasakos“. Šešėlių teatras žiūrovams pasakojo obuolių gyvenimo istoriją – obuoliai bendravo, žaidė su vaikais, kalbėjo apie dramatišką savo likimą ir priminė, kad gyvenime, kaip ir gamtoje, niekas niekada nesibaigia, tik keičia savo formą, o amžinybės ratas sukasi.

Spektaklis ir vaikus, ir suaugusius užbūrė išmone, netikėtumu, originalumu, garsų ir šešėlių pasaulio stebuklais, ilgam dovanojo šiltų, šviesių emocijų.

Spektaklio režisierius ir dramaturgas – Justas Tertelis, scenografė – Paulina Nešukaitytė. Vaidino aktoriai Rokas Petrauskas, Eglė Agota Matulytė, Domas Šiaulytis, Adelina Skalandytė, Martynas Tomas Gucevičius, Giedrė Kederytė, Šarūnas Gedvilas.

„Budrugana Lietuva“ – vienintelė profesionalių aktorių trupė Lietuvoje, kurianti ir vaidinanti spektaklius, į kuriuos įtraukia retai naudojamą rankų šešėlių teatro techniką. Profesionalių aktorių trupę 2014 metais subūrė rašytojas, režisierius Vytautas V. Landsbergis.

Po spektaklio Burbiškio dvare aktoriai žiūrovus pakvietė išbandyti šešėlių teatrą – surengė kūrybines dirbtuves. Vaikai aktyviai įsitraukė į mokymus – netrukus šešėliai kūrė naujas istorijas.