Aptartė prisiminimų ir kitų genocido dokumentų kolekcijos formavimą

Zenono RIPINSKIO nuotr.
Buvę tremtiniai Vilniaus universiteto bibliotekos Šiaulių akademijos informacijos centrui dovanojo knygų.
Vilniaus universiteto (VU) bibliotekos Šiaulių akademijos informacijos centro ir visuomeninių organizacijų atstovai susitikime diskutavo apie prisiminimų ir kitų tautos genocido dokumentų kolekcijos formavimą, saugojimą, populiarinimą.

Renginį vedė VU bibliotekos Šiaulių akademijos informacinio centro vyriausioji bibliotekininkė Aušra Mingailienė.

Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių bendrijos Šiaulių skyriaus narys Romualdas Baltutis bibliotekai perdavė Vladimir Rott (Kanada) dovanotas knygas tremties tema rusų ir anglų kalbomis. Knygų rezistencijos ir tremties tema bibliotekai dovanojo ir kiti tremtinių organizacijų atstovai. Susitikime represijas patyrę asmenys svarstė, kaip prisiminimus, patirtį perteikti jaunimui.

Turimus rezistencijos ir tremties leidinius renginio dalyviams pristatė VU bibliotekos Informacijos išteklių formavimo skyriaus vadovė Odeta Pakalnienė, bibliotekininkė Vida Steponavičienė.

„Dabartinėje vartojimo kultūroje labai svarbu neužmiršti pagrindinių vertybių. Svarbiausia visada turi būti žmogus – ne prekė, ne daiktai, o žmogus. Todėl mums, universitetui, yra labai svarbu saugoti tremtinių ir politines represijas patyrusių žmonių prisiminimus. Pasistengsime, kad visi pas mus atsirasiantys dokumentai, leidiniai būtų kuo lengviau pasiekiami visiems bibliotekos lankytojams, ypač jauniems žmonėms, kad jie žinotų svarbius mūsų skaudžios istorinės patirties momentus ir galėtų iš jų daug ko pasimokyti“, – sakė VU Šiaulių akademijos direktorė prof. dr. Renata Bilbokaitė.