Apdovanoti geriausi Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktoriai

Kęstučio ŠALČIO nuotr.
Teatro dienos proga – sveikinimai Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktoriams ir kūrybiniams darbuotojams.
Šeštadienį Valstybiniame Šiaulių dramos (VŠDT) teatre vyko tradicinis šventinis renginys, skirtas Tarptautinei teatro dienai. Žiūrovams parodyta premjera „Man šiandien – Hamletas“ (režisierė Ieva Stundžytė) ir apdovanoti geriausi metų aktoriai bei kūrybiniai darbuotojai.

Šiaulių miesto savivaldybės premijos laureatais tapo aktorė Monika Šaltytė, sukūrusi K. vaidmenį spektaklyje „Planeta EGO“ (režisierius Nikolas Darnstädt) ir Dalius Jančiauskas, apdovanojimą pelnęs už Klaudijaus vaidmenį spektaklyje „Man šiandien – Hamletas“.

Už įsimintinus ir ryškius praėjusio sezono vaidmenis rėmėjų įsteigtais prizais apdovanoti net trys premjeros „Man šiandien – Hamletas“ aktoriai.

UAB „Splius“ įsteigta premija skirta Severinui Norgailai už jaunatvišką ir įkvepiantį Hamleto vaidmenį. Moterų klubas „Šiaulietė“ pasveikino aktorę Jūratę Budriūnaitę, jai prizas atiteko už meninį įtaigumą, kuriant Gertrūdos vaidmenį.

Renginių bilietų platintojo „Ticket Market“ premija skirta šį sezoną teatre debiutavusiai aktorei Aistei Šeštokaitei už aukštą profesinį meistriškumą ir fizinę ištvermę, kuriant vaidmenis spektakliuose “Planeta EGO” ir „Man šiandien – Hamletas”.

Specialiuosius AB Neaustinių medžiagų fabriko ir tyrimų laboratorijos „Rezus“ prizus pelnė aktoriai Juozas Žibūda ir Vilija Paleckaitė.

J. Žibūda įvertintas už kūrybiškumą ir išradingas improvizacijas, atliekant Majoro vaidmenį spektaklyje „Remyga“, o aktorė V. Paleckaitė apdovanota už aktorinę ekspresiją, kuriant vaidmenis spektaklyje „Planeta EGO“.

Tradiciškai geriausius teatro darbuotojus pagerbė „Aktorių gildija“. Šiemet padėkota dailininkei dekoratorei Romualdai Jakubauskienei bei grimo dailininkei Ramunei Žilinskienei.

Pirmą kartą savo geriausią ir mėgstamiausią aktorių galėjo išsirinkti ir teatro žiūrovai. Socialinio tinklo „Facebook“ teatro paskyroje vykusioje apklausoje daugiausia balsų pelnė aktorius Severinas Norgaila. Jam atiteko žiūrovų „Metų aktoriaus“ titulas bei saldainių fabriko „Rūta“ įsteigtos saldžios dovanos.

Ši Teatro diena Valstybiniam Šiaulių dramos teatrui buvo ypatinga – teatras kartu mini ir veiklos 90-metį. Šia proga miesto centrinėje aikštėje kovo 25 dieną atidaryta paroda „Theatrum mundi“.