Tytuvėnuose alyvų šventė

Ramintos KAZLAUSKIENĖS nuotr.
Alyvų šventės akimirka.

Tradiciškai paskutinėmis pavasario dienomis tytuvėniškius suburia nuostabi Alyvų šventė. Šiemet Tytuvėnų krašto bendruomenės ji buvo organizuota jau 13-ąjį kartą.

Saulėtą gegužės 27-osios popietę Bridvaišio ežero pakrantė pasipuošė įvairiais alyvų žiedų atspalviais ir klegėjo nuo vaikų bei suaugusiųjų juoko.

Tytuvėnų krašto bendruomenės vardu šventės dalyvius sveikino bendruomenės pirmininkas Vytautas Mačiūnas, linkėjo šių metų alyvinę vaikų gynimo dieną paminėti žaismingai ir aktyviai.

Renginyje netrūko ir dovanų, sveikinimų. Saldžiomis dovanėlėmis ir padėkomis už nuostabius piešinius parodai buvo apdovanoti Tytuvėnų gimnazijos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo skyriaus „Pelėdžiukų“ ir „Voveriukų“ grupių vaikai bei gimnazijos 1–4 klasių mokiniai.

Buvo pagerbti ir dovanomis nudžiuginti mažiausieji tytuvėniškiai – mažyliai, gimę nuo 2022-ųjų iki 2023-iųjų metų Alyvų švenčių.

Saldžiomis dovanėlėmis buvo apdovanoti ir gražiausiomis šukuosenomis pasipuošę bei „alyviškiausiai“ apsirengę šventės dalyviai.

Maloniai Tytuvėnų krašto bendruomenę sveikinimais nudžiugino Tytuvėnų regioninis parkas, kurio atstovas Vytautas Stonys nuoširdžiai dėkojo už dalyvavimą konkurse „Kas, jeigu ne AŠ?“. Konkurso metu atliktas prasmingas darbas švarinant ir puoselėjant Tytuvėnų regioninio parko aplinką. Viliamasi, kad bendruomenės geri darbai taps pavyzdžiu aplinkiniams.

Šių metų Alyvų šventė buvo skirta artėjančiai Tarptautinei vaikų gynimo dienai. Mažyliai šėlo net ant dviejų didžiulių batutų, kuriuos atvežė asociacija „Rojus vaikams“. Vaikučius kartu su tėveliais ir kitais artimaisiais pramogauti, šokti ir dainuoti, kvietė animatoriai „Linksmieji kepėjai“ iš Radviliškio.

Renginio metu buvo pristatyta ir programa, skirta saugaus eismo prevencijai (pagal LAKD projektą „Eismo saugumas bendruomenėse“). Visiems dideliems ir mažiems šventės dalyviams saugaus eismo taisykles priminė šmaikštusis senjoras Sigitas, Saugaus eismo kelyje ambasadorius Tytuvėnuose. Jis kartu su savo žaviąja padėjėja Kelmės rajono savivaldybės Tarybos nare Nemira Sutkiene susirinkusiems išdalijo daugybę saugiai keliuose padėsiančių jaustis priemonių – įvairiausių atšvaitų ir saugos liemenių.

Alyvinės vaikų gynimo dienos šventės pabaigoje visi vaišinosi gardžia Simonos Strodomskienės virta makaronų koše ir bendruomenės pirmininko Vytauto Mačiūno keptais gardžiais vafliais.

Grožio meistrė Goda Masalskytė visų norinčiųjų šventės dalyvių veidelius papuošė pačių gražiausių spalvų piešiniais.

Alginija Mickūnaitė talkino ruošiant dekoracijas ir puošiant šventės erdves!

Tytuvėnų miesto seniūnija aprūpino elektra, kurios pagalba visi galėjome nevaržomai pramogauti ir puikiai leisti laiką kartu.