Šiauliečiams – Europos neįgaliųjų čempionato auksas ir sidabras

„Parateam Lietuva“ nuotr.
Andrius Skuja ieties metimo varžybose įrankį nuskraidino 47 metrus 84 centimetrus, iškovojo auksą ir pagerino Senojo žemyno pirmenybių rekordą.
Lenkijoje vykstančiame Europos neįgaliųjų lengvosios atletikos čempionate šiaulietis Andrius Skuja iškovojo auksą.

Lietuvos paralimpinės rinktinės lengvaatletis F46 negalios klasės ieties metimo varžybose įrankį nuskraidino 47 metrus 84 centimetrus ir pagerino Senojo žemyno pirmenybių rekordą. Trenerio Deimanto Jusio auklėtinis apgynė 2018 m. Berlyne iškovotą titulą.

Artimiausias lietuvio oponentas baltarusis Dzmitris Vasilevičius numetė ietį 43 metrus 93 centimetrus. Bronza atiteko kroatui Lukai Bakovičiui, kurio rezultatas – 43 metrai 82 centimetrai.

„Emocijos labai geros. Nors neatsimenu, kad prieš varžybas tiek jaudinčiausi. Jau nuo šeštadienio blogai miegojau. Sektoriuje viskas buvo gerai, jau pirmu metimu parodžiau neblogą rezultatą. Aišku, aš tikėjausi dar geresnio rezultato, bet nepavyko. Čempionato rekordo dar niekada nebuvau pasiekęs. Džiaugiuosi… tiesą sakant, net neatkreipiau dėmesio. Na, bet ir tikslas buvo ne čempionato rekordas, o kuo geresnis rezultatas“, – po auksinio pasirodymo mintimis dalijosi A. Skuja.

Dar vienas šiaulietis ieties metikas Jonas Spudis (tren. D. Jusys) F64 klasės varžybose įrankį numetė 51 metrą 4 centimetrus ir iškovojo antrąją vietą.

Šiaulietis į antrą poziciją išsiveržė jau pirmu metimu, tačiau po antro bandymo jis rikiuotėje smuktelėjo į trečią vietą. Vis tik neilgam. Jau trečiuoju bandymu J. Spudis užfiksavo geriausią savo šio sezono rezultatą – 51 metras 4 centimetrai. Tai garantavo lietuviui sidabro apdovanojimą.

Vis dėlto po varžybų J. Spudis neslėpė paskutiniu bandymu dar tikėjęsis aplenkti ir nugvelbti auksą iš čempionu tapusio ukrainiečio Romano Novako, kuris ietį nuskraidino 52 metrus 33 centimetrus.

„Labai stipriai norėjau, bet gavosi, kad su technika nesusitvarkiau. Šiaip šiandien sektoriuje jaučiausi labai gerai, toks piktas ir užsivedęs, labai norėjau to rezultato“, – sakė Europos vicečempionas.

Klubo „Šiauliai“ sportininkui tai – trečias Europos čempionato medalis karjeroje. 2014 m. jis iškovojo auksą, 2016 m. sidabrą, o 2018 m. liko be apdovanojimo, ketvirtas.

„Smagu sugrįžti ir iškovoti medalį. Man asmeniškai tai labai svarbu“, – sakė J. Spudis.

D. Jusio auklėtinis Egidijus Valčiukas pasirodymą Europos žmonių su negalia lengvosios atletikos čempionate Lenkijoje pradėjo užimdamas ketvirtąją vietą F41 klasės rutulio stūmimo rungtyje – 9 metrai 41 centimetras.

Lietuvos sportininkai Senojo žemyno pirmenybėse Lenkijoje iškovojo jau keturis medalius: A. Skuja – auksą, J. Spudis – sidabrą, o Kęstutis Skučas ir Donatas Dundzys po bronzos medalį.

Čempionate dalyvauja 16 lietuvių.