Ukrainos aktorius dėkoja už paramą

Asmeninė nuotr.
Aktorius, prodiuseris Daniilas Mireškinas su Oskaru Koršunovu per festivalio atidarymą Vilniuje.
Spalio 28–30 dienomis Šiauliuose, kino teatre „Atlantis cinemas“, vyko Ukrainos kino filmų savaitgalis.

Festivalį organizavo Ukrainos aktoriaus ir prodiuserio Daniilo Mireškino labdaros ir paramos fondas „Тorban“. Į aktoriaus komandą įsijungė žymūs Ukrainos aktoriai Darija Volga, Vitalijus Salijus, Ksenia Danilova.

Penktadienį ir šeštadienį Šiaulių žiūrovams pristatyti trumpametražiai filmai, sekmadienį – istorinis filmas „Juodasis varnas“. Šeštadienį į susitikimą su žiūrovais atvyko D. Mireškinas, atsakęs į klausimus ir išsakęs padėką Lietuvai.

Festivalis buvo atidarytas spalio 28 dieną Vilniuje, kino centre „Skalvija“. Renginį papuošė garbės svečias – režisierius, OKT/Vilniaus miesto teatro meno vadovas Oskaras Koršunovas.

D. Mireškinas po festivalio Lietuvoje grįš ginti Tėvynės. Aktoriui ypač svarbus buvo Lietuvos publikos palaikymas, geros emocijos, kurios fronte padės išgyventi sunkų laiką. Po karo aktorius pažadėjo būtinai nudžiuginti Lietuvą dar vienu festivaliu. Prodiuseris pamilo Lietuvą, žavisi lietuvių gerumu ir tokiu šiltu Ukrainos palaikymu žiauriame kare. Šis renginys buvo didelės meilės atspindys Lietuvai.

Ukrainos kiną buvo galima išvysti Šiauliuose, Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Marijampolėje.

Festivalio organizatorius nuoširdžiai dėkoja rėmėjams, tarp jų – ir laikraščiui „Šiaulių kraštas“ už paskelbtą informaciją.