Mažojoje kultūros sostinėje – tautodailininko paroda

Loretos RIPSKYTĖS nuotr.
Juodeikių kaimo bendruomenės namuose galima išvysti tautodailininko Daliaus Udrakio medžio darbus.
Juodeikiuose, mažojoje Lietuvos kultūros sostinėje, veikia tautodailininko, ne kartą apdovanoto meno kūrėjo, žagariečio Daliaus Udrakio kryždirbystės ir medžio drožinių paroda.

Pirmieji šią parodą turėjo galimybę pamatyti praėjusį ketvirtadienį Šv. Jono atlaiduose apsilankę žmonės, kur po mišių taip pat vyko romansų grupės „Ašalia“ ir tikros muzikos fabrikėlio „Nešpėtni bernai“ koncertas, į kurį kvietė renginių organizatoriai Žagarės kultūros centras, Juodeikių kaimo bendruomenė.

Ekspozicija Juodeikių kaimo bendruomenės namuose veiks iki liepos 6 dienos.

Šioje parodoje galima pamatyti skirtingo laikotarpio tautodailininko medžio darbus. Didžioji dalis tai – raižytos rankšluostinės, šventųjų skulptūrėlės, tarp kurių ir du Šv. Izidoriai, vienas pagamintas kitam žinomam medžio meistrui Adolfui Teresiui iš Garliavos (Kauno rajonas), jo paties prašymu, o antrą Dalius Udrakis sako pasiliksiąs, nes pradėjo kaupti savo dirbinių kolekciją.

„Žmonės atvyksta į namus, jie nori pamatyti „gyvus“ darbus, pačiupinėti pavyzdžius, kad galėtų įvertinti, ar tinka, ar patinka, taip pat ir parodų norisi daugiau surengti. Nuotraukos – ne tas, žinoma, jos yra išsigelbėjimas, kai darbai didžiuliai – stogastulpiai, kryžiai, kurių nebūtų ir kur pastatyti, o svarbu kažkaip parodyti. Ir ekspozicijoje Juodeikiuose yra tokių nuotraukų“, – sakė Dalius Udrakis. Pripažintam tautodailininkui užsakymų netrūksta: neseniai užbaigė antkapinį darbą, dabar pagal užsakymą gamina meškų skulptūras, toliau laukia koplytstulpiai. Vasarą ilsėtis tikrai neteks.