Kuršėnų meno mokykloje atidaryta mokinės paroda

Meno mokyklos nuotr.
Moksleivės Austėjos Gaidamavičiūtės autorinių darbų paroda atidaryta Kuršėnų meno mokykloje, šios mokyklos 55-ojo jubiliejaus proga.
Spalio 18 dieną Kuršėnų meno mokyklos galerijoje atidaryta dailės specialybės, pradinio ugdymo I klasės mokinės Austėjos Gaidamavičiūtės autorinė darbų paroda, skirta mokyklos 55-mečiui. Visus parodos lankytojus sužavėjo ilgakasės Austėjos darbai eksponuojami salėje, kuriuos autorė jau piešė dar besimokydama muzikos ankstyvojo ugdymo programoje, būdama vos šešerių metų. O dabar Austėjos svajonė išsipildė – ji pasirinko ne muziką, bet dailę ir tapo dailės specialybės pirmoke.

Austėja neįsivaizduoja savo dienos be teptuko ir be dažų. „Ištisas valandas ji gali kurti, piešti, kol darbas bus atliktas nepriekaištingai. Nespėjame pirkti dažų ir baltų lapų, drobių“, – pasakojo jos mama Simona.

Parodos ekspozicijoje – pasakų herojai, gyvūnai, paukščiai, gėlės, pilys.

Dailės mokytojos nustebintos Austėjos talentu ir ją vertina taip: „Kuršėnų meno mokyklos galerijai – septyneri metai, kiek ir Austėjai šiandien, bet tai pirmoji tokio jauno amžiaus autorės paroda Meno mokyklos galerijoje“. Mokytojai minėjo, kad tikimasi dar ne vienos parodos Austėjai augant ir skleidžiantis jos gebėjimams, besimokant naujų tapybos technologijų.

Muzikinius kūrinius parodos atidarymui dovanojo I klasės skrabalininkas Lukas Kasparas (pirmas jo pasirodymas), II klasės solistas Markas Asačiovas.