Koncertinį sezoną užbaigė su vėtra

Artūro STAPONKAUS nuotr.
Nors scena Plungės Babrungo slėnyje turėjo stogą, lietus „pakrikštijo“ tuomet pasirodžiusius Šiaulių pučiamųjų orkestrą su solistais.
Praėjusį šeštadienį Šiaulių pučiamųjų orkestras užbaigdamas koncertinį sezoną dalyvavo 17-ajame Plungės pučiamųjų instrumentų orkestrų festivalyje.

Kolektyvas žygiavo eisenoje, taip pat su solistais Juozu Janužu, Vita Merkelyte, saksofonininke Deimante Žigaite atliko koncertinę programą: skambėjo Europos ir Amerikos vokaliniai bei instrumentiniai kūriniai.

„Du paskutinius numerius teko „nuimti“. Kai pradėjo lyti, dar buvo normaliai, bet staiga pakilo vėtra, – „Šiaulių kraštui“ pasakojo orkestro meno vadovas ir dirigentas Sigitas Vaičiulionis. – Gyvenime visko būna, nieko nepadarysi.“

Festivalyje kartu su šiauliečiais pasirodė ir Vidaus reikalų ministerijos reprezentacinis pučiamųjų orkestras, Panevėžio rajono „Aukštyn“, Sedos (Mažeikių r.) „Griaustinis“, Panevėžio „Garsas“, Kauno „Ąžuolynas“, Plungės Mykolo Oginskio meno mokyklos, Platelių muzikos mokyklos, Plungės kultūros centro pučiamųjų orkestrai – iš viso beveik pusė tūkstančio muzikantų bei šokėjų.

Rugpjūčio 15-ąją orkestras pradės 55-ąjį jubiliejinį sezoną. Palangos Švč. Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčioje kolektyvas su instrumentalistais ir dainininkais gros Žolinės koncerte.

„Patį jubiliejų apsitarsim, kada švęsti“, – sakė S. Vaičiulionis, mat jau rugsėjo, spalio mėnesiais numatytos koncertinės programos su soliste Asta Krikščiūnaite, pianiste Medeina Mickevičiūte ir kitais. Tikėtina, kad Šiaulių pučiamųjų orkestras savo jubiliejų pažymės pavasarį.