Koncertavo operos solisto Deivido Staponkaus studentai

Artūro STAPONKAUS nuotr.
Antrajame Jaunųjų Lietuvos talentų koncerte muzika su klausytojais dalijosi Šiaulių pučiamųjų orkestras (meno vadovas ir dirigentas Sigitas Vaičiulionis, dirigentas Gediminas Brūzga), pianistė Lina Giedraitytė ir profesoriaus Deivido Staponkaus studentai. Renginį vedė Raimonda Sližienė.
Sekmadienį Šiaulių miesto koncertinė įstaiga „Saulė“ sukvietė šiauliečius į antrąjį Jaunųjų Lietuvos talentų koncertą. Muzika su klausytojais dalijosi Šiaulių pučiamųjų orkestras (meno vadovas ir dirigentas Sigitas Vaičiulionis, dirigentas Gediminas Brūzga), pianistė Lina Giedraitytė ir profesoriaus Deivido Staponkaus studentai.

Koncertas prasidėjo nuotaikingu orkestriniu kūriniu. Po jo dainavo talentingi D. Staponkaus studentai, jaunieji operos dainininkai: Virginija Bartušytė (sopranas), Viktorija Jakštienė (sopranas), Martynas Kindurys (baritonas), Konstantin Toman (baritonas), Pijus Kondrotas (baritonas), Zhao Cao Yang (tenoras), Kornelijus Bružas (tenoras).

Skambėjo įvairių epochų kompozitorių kūriniai, ne tik užsienio autorių, bet ir lietuvių kompozitorių dainos.

Pasak profesoriaus, koncerto programa buvo parinkta taip, kad kiekvienas koncerto dalyvis galėtų kuo geriau save reprezentuoti publikai.

D. Staponkus pasidžiaugė sulaukęs kvietimo iš Šiaulių pučiamųjų orkestro meno vadovo ir dirigento S. Vaičiulionio atvykti į gimtuosius Šiaulius drauge su savo studentais. Kartu neslėpė ir jaudulio, kurį prieš koncertą jautė ne tik jo mokiniai, bet ir jis pats.

„Per pedagoginio darbo metus išugdžiau nemažą būrį tarptautinių konkursų laureatų, kurie sėkmingai dainuoja žymiausiuose pasaulio ir Lietuvos teatruose, koncertinėse salėse. Džiaugiuosi kiekvieno esamo ir buvusio studento sėkme. Nuolat palaikome ryšį, duodu patarimus dėl būsimų vaidmenų, net baigę studentai grįžta vokalinėms konsultacijoms“, – sakė D. Staponkus.