Įteiktos Šiaulių miesto kultūros ir meno premijos

Artūro STAPONKAUS nuotr.
Jaunojo menininko stipendijos skirtos videografei Augustei Tomkutei, 3D animatoriui Benui Teišerskiui, fotomenininkui Edvardui Tamošiūnui ir akordeonistui Tomui Vozbutui.
Ketvirtadienį Šiaulių kultūros centro Didžiojoje koncertų salėje vyko 2022 metų Šiaulių miesto kultūros ir meno premijų teikimo vakaras.

Renginyje laureatams įteiktos Šiaulių kultūros ir meno premijos, įvertinta geriausia kultūrinė edukacija, paskelbtos stipendijos perspektyviausiems jauniesiems menininkams.

Muzikos pedagogei Nijolei Prascevičienei Šiaulių kultūros ir meno premija skirta už tikėjimą muzikos galia, ugdant asmenybes ir aukščiausius muzikinės edukacijos rezultatus.

Tapytojas Ričardas Garbačiauskas įvertintas už kūrybinį aktyvumą, meninės raiškos įvairovę ir aukščiausius estetinius standartus.

Tapytojui Antanui Šeronui premija įteikta už tikėjimą klasikinės tapybos galia ir parodų veiklos entuziazmą.

Šiaulių berniukų ir jaunuolių choro „Dagilėlis“ meno vadovas ir dirigentas Remigijus Adomaitis pagerbtas už nuoseklų „Dagilėlio“ reiškinio puoselėjimą tarptautinėje erdvėje ir meilę dainuojančiam jaunimui.

Šiaulių kultūros ir meno premijas įteikė Šiaulių mero pavaduotojas Egidijus Elijošius ir Kultūros skyriaus vedėja Daina Kinčinaitienė.

Jaunojo menininko stipendijos skirtos videografei Augustei Tomkutei, 3D animatoriui Benui Teišerskiui, fotomenininkui Edvardui Tamošiūnui ir akordeonistui Tomui Vozbutui. Stipendijas kūrėjams įteikė Savivaldybės administracijos direktorius Antanas Bartulis. Stipendijos bus mokamos nuo kitų metų sausio mėnesio.

Šiaulių miesto 2022 metų premija už geriausią kultūrinės edukacijos projektą skirta VšĮ „Neatšaukti atidarymai“ už projektą „Virtuali platforma „Neatšaukti atidarymai / Not canceled opening“. Premiją Vilmantui ir Vaidai Dambrauskams įteikė Šiaulių dailės galerijos direktorė Ernesta Šimkienė.

„Neatšaukti atidarymai“ – virtuali parodų, renginių galerija, inovatyvus renginių organizavimo būdas. Panaudojant šiuolaikines interneto ir socialinių tinklų teikiamas galimybes, platformoje supažindinama su profesionaliais lietuvių menininkais, jų kūryba. Per daugiau nei dvejus metus virtualioje galerijoje 635 kūrėjai pristatė 995 personalines parodas. Auditorijos skaičius artėja prie 21 000.

Laureatai apdovanoti piniginėmis premijomis, diplomais ir specialiai Šiaulių miesto kultūros ir meno premijos laureatams sukurtais grafikos dizainerio Mariaus Žalneravičiaus prizais „Saulės strėlė“.

Šiaulių miesto kultūros ir meno premijos dydis – 3 500 eurų, geriausia kultūrinė edukacija premijuota 2 000 eurų suma, kultūros stipendininkams per metus bus išmokama 1 800 eurų.

Šventinį vakarą koncertavo akordeonistas Martynas Levickis ir kamerinis ansamblis „Mikroorkéstra“. Paskutinį kūrinį M. Levickis ir muzikantai atliko su kultūros stipendijos laureatu Jonu Vozbutu. Renginį vedė Raimonda Sližienė.