Advento koncerte skambėjo eilės ir dainos

Artūro STAPONKAUS nuotr.
Aktorius Juozas Gaižauskas dainavo bei kalbėjo apie piligrimystę, gyvenimiškas patirtis.

Pirmąjį advento sekmadienį, po šv. Mišių, pilnutėlėje Šiaulių Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčioje Tauragės kultūros centro Liaudies teatras, vadovaujamas iš Pakruojo kilusios režisierės Genovaitės Urmonaitės, atliko literatūrinę-muzikinę kompoziciją „Žodžiai kaip mėnesiai ir metai“.

Aktoriai Meilutė Parnarauskienė, Raselė Pocienė, Goda Virbickaitė, Enrika Kasanavičiūtė, Sigita Butkuvienė, Eugenijus Šaltis, Jonas Endriušaitis, Nojus Mockus, Dainius Jokimaitis, Jonas Dedūra skaitė poeto Vinco Mykolaičio-Putino eilėraščių ciklą „Mėnesiai“, dainas atliko iš Tauragės kilęs aktorius, dainų atlikėjas, piligrimas Juozas Gaižauskas.

Po bendro pasirodymo J. Gaižauskas pristatė naujausią knygą „Pasibaidęs Dievo žirgas“, dalijosi mintimis apie piligrimystę, patirtimis ir įspūdžiais iš piligriminių kelionių ir gyvenimiškomis istorijomis. Susitikimą aktorius baigė dainomis.

„Kaip ir visada, sekmadienio visuotinėje bažnyčioje mus jungė Evangelija, kuri niekada nevaro žmogaus į neviltį, o su religijos pagalba iš bet kokių kančių, nelaimių galime iškilti, išlikti bent jau ne su nulaužtais dvasios sparnais. Labiausiai džiugu, kad Šiaulių Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčią lanko tiek daug tikinčiųjų, laimė parapijai turėti tokį kunigą kaip Gintaras Jonikas, o mums, Tauragės liaudies teatro aktoriams, drauge su rašytoju, aktoriumi Juozu Gaižausku paprasčiausiai gera būti viso to džiaugsmo dalimi“, – po susitikimo sakė G. Urmonaitė.

G. Urmonaitei ir J. Gaižauskui per šv. Mišias, kurias aukojo iš Tauragės kilęs kunigas G. Jonikas, teko garbė įžiebti pirmąją advento žvakę.