
Naujausios
Paskatinamąjį prizą pelnė jaunoji konditerė
Mėnesio kulinaro rinkimuose gegužę pirmą kartą dvi pretendentės surinko vienodai balsų. Lėmė, kaip skaitytojai įvertino pasiūlytą receptą. Keliomis dešimtosiomis balo nugalėjo Elenos Janavičienės iš Pakražančio (Kelmės rajonas) receptas.
Lidijos Barkauskaitės, Radviliškio rajono Grinkiškio Jono Poderio vidurinės mokyklos moksleivės, receptas pelnė „Šiaulių krašto“ paskatinamąjį prizą: Lidija apdovanota Daniel Stivens knyga „Naminė duona“. Moksleivė sakė, jog ši dovana jai bus pati didžiausia pagalbininkė, kaip kepti ir duoną, ir bandeles.
Labiausiai jai patinka gaminti pyragus, tortus, desertus ar kitus saldumynus. Konkursui ji pasiūlė šokoladu puoštų vaflių su grietinėlės įdaru receptą.
„Dažniausiai pasirenku žinomus konditerijos gaminių receptus, bet juos patobulinu pagal save“, – atviravo mergina.
Lidija maisto gamyba rimtai susidomėjo prieš porą metų, nors paprasčiausius patiekalus gamindavo ir anksčiau. Tokiu dukros užsiėmimu patenkinta ir mama, kuri jai negaili patarimų.
L. Barkauskaitė sakė, jog turi ir savo firminį patiekalą iš mėsos – kotletus su ryžiais.
„Mėsai pagardinti naudoju parduotuvėje pirktus prieskonius, tačiau prieskoninių žolelių – čiobrelių, baziliko – namuose visada užsiauginu. Prieskoninės žolelės vazonuose ant palangės auga ir per žiemą“, – sakė ji.
„Šiaulių krašto“ inf.
Sauliaus JUŠKEVIČIAUS nuotr.
ĮVERTINIMAS: Gegužės mėnesio kulinaro rinkimuose paskatinamąjį prizą pelnė Grinkiškio Jono Poderio vidurinės mokyklos moksleivė Lidija Barkauskaitė.