„Auksiniams scenos kryžiams“ nominuoti trys Valstybinio Šiaulių dramos teatro kūrėjai

Eimanto PAULAUSKO nuotr.
Kategorijoje „Kostiumų dizainas“ nominuota Dovilė Gudačiauskaitė, Valstybinio Šiaulių dramos teatro spektakliui „Found Found Found“ sukūrusi kostiumų dizainą.

Profesionaliojo scenos meno vertinimo komisija iš 93-ių pateiktų pasiūlymų išrinko „Auksinių scenos kryžių“ nominantus už 2023 metų kūrybą pagal atskiras kategorijas.

„Auksiniams scenos kryžiams“ nominuoti ir trys Valstybinio Šiaulių dramos teatro kūrėjai.

Kategorijoje „Moters vaidmuo“ nominuota Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktorė Nomeda Bėčiūtė už Motinos vaidmenį spektaklyje „Patina“ (Eglė Švedkauskaitė).

Kitos šios kategorijos nominantės: Vilija Grigaitytė už Vitalijos, Jūratė Onaitytė už Almos, Inesa Paliulytė už Irenos, Liucija Rukšnaitytė už Julijos vaidmenis spektaklyje „Kai mes būsim jauni“ (Nacionalinis Kauno dramos teatras); Digna Kulionytė už Kiškio lūpos vaidmenį spektaklyje „Storas sąsiuvinis“ (Klaipėdos dramos teatras); Eglė Mikulionytė už Beždžionės vaidmenį spektaklyje „Šuo ir beždžionė“ (OKT / Vilniaus miesto teatras); Alvydė Pikturnaitė už Marianės vaidmenį spektaklyje „Neištikimoji“ (Valstybinis Vilniaus mažasis teatras, viešoji įstaiga „Darbininkai“).

Kategorijoje „Vyro vaidmuo“ nominuotas Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktorius Severinas Norgaila už Ivaro vaidmenį spektaklyje „Skraidantis Travolta“ (režisierius Toms Treinis).

Kiti nominantai: Saulius Ambrozaitis ir Džiugas Grinys už brolių Luko ir Klauso vaidmenis spektaklyje „Storas sąsiuvinis“ (Klaipėdos dramos teatras); Vytautas Anužis už Tėčio vaidmenį spektaklyje „Tėtis“ (Vilniaus senasis teatras) ir už vaidmenį spektaklyje „Ūbas Caras“ (Valstybinis jaunimo teatras); Valentinas Masalskis už Teisėjo vaidmenį spektaklyje „Barbarai“ (Valstybinis jaunimo teatras); Donatas Želvys už Šarlio vaidmenį spektaklyje „Vakarų krantinė“ (Klaipėdos dramos teatras).

Kategorijoje „Kostiumų dizainas“ nominuota Dovilė Gudačiauskaitė, Valstybinio Šiaulių dramos teatro spektakliui „Found Found Found“ (režisierius Naubertas Jasinskas) sukūrusi kostiumų dizainą.

Kiti nominantai: Gintarė Minelgaitė-Duchin (Dr. GoraParasit) už spektaklio „Snieguolė“ kostiumų dizainą (Nacionalinis Kauno dramos teatras); Sandra Straukaitė už operos „Aida“ (Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras) ir spektaklio „Gyvenimas – tai sapnas“ (asociacija Meno ir mokslo laboratorija) kostiumų dizainą; Juozas Valenta už Taksofono operos „Dalykai, kurių neišdrįsau pasakyti, ir dabar jau per vėlu“ kostiumų dizainą (viešoji įstaiga „Operomanija“, Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras, Lietuvos nacionalinis dramos teatras).

Kitos kategorijos, kuriuose kūrėjai bus įvertinti „Auksiniais scenos kryžiais“: „Režisūra“, „Nepagrindinis vaidmuo“, „Scenografija“, „Technologijų dizainas“, „Muzika“, „Solistė / solistas“, „Choreografija“, „Šokėja / šokėjas“, „Baleto solistė / solistas“, „Pradedančioji menininkė / Pradedantysis menininkas“, „Spektaklis vaikams ir jaunimui“, „Objektų ir lėlių teatro spektaklis“.

Konkurso laureatai bus paskelbti kovo 27-ąją, Tarptautinę teatro dieną. Klaipėdos dramos teatre jiems bus įteikti atminimo ženklai „Auksiniai scenos kryžiai“, o už naujų sceninės išraiškos formų paieškas – atminimo ženklas „Boriso Dauguviečio auskaras“.