
Naujausios
Tikrintoje kavinėje patalpos ir naudojamas inventorius rasti netvarkingi, nešvarūs, po plautuvėmis aptikta korozijos ir pelėsio židinių, vandens maišytuvai nesandarūs.
Kavinės virtuvėje nebuvo jokių priemonių darbuotojų rankų higienai užtikrinti, nors rankų higiena yra vienas esminių veiksnių, galinčių apsaugoti nuo infekcijų, plintančių kontaktiniu būdu.
Taip pat maisto saugos specialistai atkreipia dėmesį, kad maisto ir jo žaliavų laikymo temperatūra tiesiogiai veikia maisto saugą ir kokybę. Tuo tarpu minėtoje kavinėje šaldymo įrenginiuose nebuvo užtikrintos tinkamos maisto produktų laikymo sąlygos – mėsos šaldytuve fiksuota +10 laipsnių temperatūra, nors greitai gendantys produktai turi būti laikomi esant 0 – +6 laipsnių temperatūrai.
Gaminant maistą buvo sudaromos galimybės atsirasti kryžminei taršai, nes dalis produktų ir švarus inventorius laikyti greta atvirų talpų su atliekomis, o vienkartiniai indai sudėti tiesiog ant grindų.
Tualeto inventorius buvo laikomas kartu su daržovių patalpos valymo inventoriumi. Be to, maisto gaminimo patalpose buvo ir įvairių pašalinių daiktų – gėlių vazonai, dviratis, drabužiai ir kiti.
Nustatyta, kad su maistu dirbančio personalo saugai ir sveikatai skirtas nepakankamas dėmesys, nematuota kūno temperatūra, nepasirūpinta termometrais.
Šios maitinimo įmonės atsakingi asmenys sulaukė administracinių sankcijų už pažeidimus, o atnaujinti veiklą kavinė galės tik pašalinusi nustatytus trūkumus.