Sveiko maisto šventėje dalyvavo ir šiauliečiai

Sveiko maisto šventėje dalyvavo ir šiauliečiai

Sveiko maisto šventėje dalyvavo ir šiauliečiai

„Mažoje sėklytėje telpa itin daug jėgos – tai begalinis energijos ir mineralinių medžiagų šaltinis, kuris turėtų būti dažniau ant mūsų stalo“, – tvirtina kasmet komisijos ir dalyvių dėmesio nestokojanti Šiaulių miesto sveikuolių klubo „Šviesuoliai“ šeimininkė Birutė Kazlauskienė.

Sveiko maisto patiekalus iš sėklų ragavusiai vertinimo komisijai Birutė Kazlauskienė padovanojo receptų knygelę, kurią šiemet išleido bendraminčiams padedant. Komisija, skanaudama balandų sėklų paplotėlius su iš rūkolos salotų, česnako, skrudintų saulėgrąžų užtepėle, bei užgerdama juos geltonojo barkūno arbatėle, buvo sužavėta šiaulietės išradingumu bei kūrybiškumu.

„Kalbėdami apie sveiką mitybą, pamirštame sėklas, kaupiančias gyvybės energiją. Iki pat rugsėjo pabaigos žydintis geltonžiedis barkūnas auga dobilienose, pakelėse, palaukėse, dykvietėse, sausuose, kalkinguose dirvožemiuose, tad jo arbatėle galime mėgautis kiekvienas“, – sakė šeimininkė, smaližiams desertui pasiūliusi iš avižirnių pagamintus triufelius.

Ilona ŠNARIENĖ

Ilonos ŠNARIENĖS nuotr.

SVEIKUOLĖ: Birutė Kazlauskienė žino, kad mažoje sėklytėje – energijos ir mineralinių medžiagų šaltinis.