Tarptautinės teatro dienos proga apdovanoti geriausi Šiaulių aktoriai

Šiaulių technologijų mokymo centro nuotr.
Valstybiniame Šiaulių dramos teatre sekmadienį švęsta Tarptautinė teatro diena.

Sekmadienį Valstybiniame Šiaulių dramos teatre po premjeros „Skraidantis Travolta“ (režisierius T. Treinis) pagerbti geriausieji praėjusio sezono teatro kūrėjai.

Svarbiausias prizas – Šiaulių miesto savivaldybės Kultūros ir meno premija, tradiciškai skiriama geriausiai metų aktorei ir aktoriui. Šiais metais laureatais tapo aktorė Aistė Šeštokaitė ir aktorius Arnoldas Jalianiauskas. Abu jie apdovanoti už vaidmenis spektaklyje „Prarasta Katarinos Blum garbė“ (rež. Agnius Jankevičius).

Prieš keletą dienų šis spektaklis išrinktas geriausiu profesionalių teatrų festivalyje „Vaidiname žemdirbiams“ Rokiškyje, o aktorė Aistė Šeštokaitė už Katarinos Blum vaidmenį buvo nominuota aukščiausiam Lietuvos teatro apdovanojimui „Auksinis scenos kryžius“ geriausio pagrindinio vaidmens kategorijoje.

Aktoriams įteiktos vardinės Kazio Bimbos skulptūrėlės ir piniginiai prizai (po 1 500 eurų).

Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktoriai apdovanoti ir rėmėjų prizais. Moterų klubo „Šiaulietė“ prezidentė Dalia Gricienė įteikė piniginį apdovanojimą aktoriui Juozui Bindokui už Rapolo vaidmenį spektaklyje „Pakeliui“ (rež. A. Špilevoj).

Renginių bilietų platintojas „Ticket Market“ apdovanojo aktorę Oleną Lastivką už tame pačiame spektaklyje sukurtą konduktorės Mašos vaidmenį. O. Lastivka yra karo metu iš Ukrainos atvykusi aktorė, jau metus su vyru gyvenanti Šiauliuose.

Baro „Kolekcionierius“ įsteigtas prizas geriausiam metų aktorių ansambliui atiteko spektaklio „Found found found“ (rež. N. Jasinskas) kūrybinei komandai.

Rėmėjo AB Šiaulių banko įsteigtas apdovanojimas „Menas veža“ įteiktas spektaklio „Pakeliui“ kūrybinei komandai.

Kaip ir kasmet, Šiaulių dramos teatro „Aktorių gildija“ apdovanojo teatro darbuotojus, kurių scenoje žiūrovai nemato. Šiais metais apdovanota spektaklio „Pakeliui“ autobuso vairuotoja Alma Pelenienė ir valytoja Ramutė Dunauskienė.

Tradicinis „Aktorių gildijos“ prizas stiklainis įteiktas Mindaugui Jurevičiui už naujai įgytą „operatoriaus profesiją“ spektaklyje „Prarasta Katarinos Blum garbė“.

Jau antrus metus šventėje apdovanojamas mylimiausias metų aktorius, jis renkamas balsuojant internete. Mylimiausiu žiūrovų aktoriumi, kaip ir pernai, paskelbtas Severinas Norgaila. Jam dovaną įteikė UAB „Gera dovana“ ir saldainių fabrikas „Rūta“.