Sidabrinis poetų sambūris Šedbaruose

Vilmos DICHAVIČIENĖS nuotr.
Šedbaruose vyko 25-oji poezijos šventė „Poezija – tai jausmas, mintis, muzika“.
Šedbaruose (Kelmės r.) įvyko 25-oji poezijos šventė „Poezija – tai jausmas, mintis, muzika“. Sidabrinį retro jubiliejų organizavo Šedbarų biblioteka ir Tytuvėnų kultūros centro Šedbarų skyrius.

Dalyvavo poetai iš Kauno Nepriklausomų rašytojų sąjungos, juos sukvietė poetas Gintaras Karlauskas, kūrėjai iš Šiaulių rajono literatų asociacijos „Indraja“ (vadovė Nijolė Girniuvienė), Joniškio literatų klubo „Audruvė“ (vadovė Alina Jonaitienė), Kelmės PRC klubo „Be rėmų“ atstovai Dalia Griškevičienė ir Viktoras Rimkus, Plungės „Vingiorykštės“ vadovė Adelė Daukantaitė ir Irena Stražinskaitė-Glinskienė, kūrėjai iš Klaipėdos Saulius Grinkevičius ir Vincas Petraitis, šiauliškis Jaunius Kulnys, Tytuvėnų kūrybinio klubo „Austėja“ vadovė Justina Viržintienė, šedbariškės Liucija Kelpšienė ir Julija Butkienė.

Jubiliejus prasidėjo netikėtu šventiniu jungtiniu poetų ir muzikantų sveikinimu. Muzikiniais intarpais, romansais ir savo eilėmis džiugino poetė iš Kelmės Aldona Orvidienė bei jos muzikuojanti atlikėjų grupė, sukosi senasis patefonas, skambėjo Tytuvėnų kultūros centro Šedbarų skyriaus meno vadovo Stasio Butkaus atliekamos Antano Šabaniausko melodijos, prisimintos tradicinės poezijos šventės Šedbaruose ištakos.

Šventėje paskelbtas konkursas „Retro poetas“ – dalyviai turėjo sukurti posmus, skirtus poetams Salomėjai Nėriai, Vytautui Mačerniui ar Pauliui Širviui. Šio konkurso nugalėtojais tapo poetai Virginija Ruškienė iš Kauno ir klaipėdietis Saulius Grinkevičius.

Susijusios naujienos