Šiaulių valstybiniam kameriniam chorui „Polifonija“ ir toliau vadovaus Nijolė Saimininkienė

Redakcijos archyvo nuotr.
Šiaulių valstybiniam kameriniam chorui „Polifonija“ antrą kadenciją vadovaus konkursą laimėjusi Nijolė Saimininkienė.
Vakar darbą pradėjo antrai kadencijai koncertinės įstaigos Šiaulių valstybinio kamerinio choro „Polifonija“ vadovo konkursą laimėjusi Nijolė Saimininkienė.

N. Saimininkienė yra įgijusi aukštąjį universitetinį išsilavinimą tuomečiame Šiaulių pedagoginiame institute (dabar Vilniaus universiteto Šiaulių akademija). Po studijų dirbo pedagoginį ir žurnalistinį darbą. 2001–2011 metais ėjo Šiaulių filharmonijos direktorės pareigas, 2011–2016 metais buvo viešosios įstaigos „Tytuvėnų festivalis“ direktorė, nuo 2016 metų vadovavo Šiaulių valstybiniam kameriniam chorui „Polifonija“.

N. Saimininkienė pažymi, kad kūrybinis kolektyvas operatyviai reagavo į pasikeitusią situaciją dėl COVID-19 pandemijos ir pirmasis šalyje sukūrė platformą „Virtuali Polifonija“, kurioje vyko virtualūs choro koncertai, pristatantys Lietuvos kompozitorių kūrybą, ją aptariant ir analizuojant su kompozitoriais tiesioginės transliacijos metu. Virtualiai erdvei buvo adaptuotos ir edukacinės programos, tradiciniai choro koncertai.

Veiklos programoje choro vadovė akcentuoja koncertinių programų įvairovės būtinybę, kūrybinį bendradarbiavimą tiek su pripažintais, tiek jaunaisiais kūrėjais, regioninį bei tarptautinį bendradarbiavimą, naujų koncertų ciklų inicijavimą, aktyvesnę edukacinę veiklą. N. Saimininkienės teigimu, kamerinės salės „Polifonija“ artimiausiu metu laukia renovacija, tad po kelerių metų atlikėjus ir žiūrovus pasitiks šiuolaikiškai sutvarkyta ir jauki aplinka.

Su N. Saimininkiene Kultūros ministerija sudarė penkerių metų terminuotą darbo sutartį.