R. Adomaičiui – Lietuvos chorų sąjungos premija

Giedriaus BARANAUSKO nuotr.
Šiaulių berniukų ir jaunuolių choro ,,Dagilėlis” meno vadovo ir dirigento Remigijaus Adomaičio profesionalumas įvertintas Lietuvos chorų sąjungos premija.
Šiaulių berniukų ir jaunuolių choro ,,Dagilėlis” meno vadovui ir dirigentui Remigijui Adomaičiui skirta premija už 2019 metų kūrybinę veiklą chorinėje srityje.

Šių metų vasarį Lietuvos chorų sąjunga (LCHS) paskelbė konkursą chorų vadovams galimybę laimėti premiją už produktyvią kūrybinę veiklą chorinės kultūros srityje 2019 metais.

Premijų tikslas – įvertinti Lietuvos choro dirigentus savo praėjusių metų veikla padėjusius plėtoti Lietuvos chorinę kultūrą, už reikšmingą praėjusių metų indėlį į chorinę kultūrą ir jos puoselėjimą, senųjų chorinių tradicijų išsaugojimą bei naujų kūrimą. Skiriamos penkios premijos, kurių kiekvienos dydis po 1000 eurų.

Viena iš premijų – didžiųjų Lietuvos miestų vaikų choro dirigentui – skirta R. Adomaičiui.

„Dagilėlio“ vadovas – aktyvus Šiaulių miesto kultūros žmogus. Svarus R. Adomaičio nuopelnas – ilgametis darbas su berniukais ir jaunuoliais Šiauliuose nuo 1990-ųjų metų. Jis išaugino ir subrandino išskirtinį kolektyvą – berniukų ir jaunuolių choro „Dagilėlis“, įkūrė „Dagilėlio“ dainavimo mokyklą.

R. Adomaičio vadovaujamas berniukų ir jaunuolių choras „Dagilėlis“ aktyviai dalyvauja miesto ir šalies kultūriniame gyvenime, daug koncertuoja įvairiuose renginiuose, šventėse, festivaliuose, yra pelnęs pripažinimą Lietuvoje ir užsienyje.

„Dagilėlis“ – „Auksinio disko“, dviejų „Aukso paukštės“ nominacijų laureatas, pelnęs dvylika prizinių vietų tarptautiniuose chorų konkursuose, du Šiaulių apskrities muzikos apdovanojimus (ŠAMA), specialųjį prizą už dainų švenčių tradicijų puoselėjimą „Mūsų vardas LIETUVA“.

R. Adomaitis yra įvairių festivalių ir švenčių dirigentas, dalyvauja tarptautinių chorų konkursų žiuri darbe, veda meistriškumo kursus, seminarus ir skaito pranešimus Lietuvoje ir užsienyje.

Už profesinius ir kūrybinius nuopelnus R. Adomaičiui suteiktas Šiaulių miesto garbės piliečio vardas.