Pristatė knygą apie teršalus ir aplinkos tausojimą

Ievos SLONKSNYTĖS nuotr.
Knygos „Pasaka apie tris šaunius vandens lašelius“ pristatyme Džiuljeta Korsakienė pakvietė žvejoti ne žuvis, o teršalus.
Sekmadienį Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje šiaulietė Džiuljeta Korsakienė pristatė knygą „Pasaka apie tris šaunius vandens lašelius“. Pristatyme dalyvavo ir knygos redaktorė Danguolė Šakavičiūtė. Renginys buvo skirtas Tarptautinei klimato kaitos dienai paminėti.

Septyniolika metų UAB „Šiaulių vandenys“ dirbančios Dž. Korsakienės knygos herojai – smalsūs vandens lašeliai, piktieji teršalai, geroji bakterijų ir mikroorganizmų kariauna – ne tik patiria nuotykių, išbandymų, bet ir supažindina su teršalų valymo technologijomis, moko tausoti aplinką.

Knygos autorei buvo labai svarbu, kad informacija pasiektų vaikus, tad pasakojimui pasirinko patrauklią formą – pasaką. Knygą iliustravo dailininkė Greta Alice. Nors pasaka skirta mažiesiems skaitytojams, autorės manymu, ji gali būti įdomi ir suaugusiems, nes ne visi žino, kaip nuotekos valomos. Dž. Korsakienė tiki: vienas žmogus, namų ūkis gali keisti situaciją.

Knygos pristatyme Dž. Korsakienė vaizdžiai papasakojo vaikams, kas yra nuotekų valymas, kaip, švarinant namus, tausoti aplinką, kokia yra teršalų žala Žemei.

Po pokalbio kūrybinėse dirbtuvėse vaikai piešė lašelius, kūrė jiems vardus ir istorijas, „žvejojo“ teršalus.

Susijusios naujienos