„Poezijos pavasaris“ – Raudėnuose

Raudėnų filialo nuotr.
Pulkas literatūros mylėtojų susirinko Raudėnų mokykloje-daugiafunkciame centre.
Tarptautinis poezijos festivalis „Poezijos pavasaris“ ištikimiausius gerbėjus ir skaitytojus gegužės 15–29 dienomis kvietė net į 125 renginius visoje Lietuvoje, Lenkijoje, Šveicarijoje, o virtualūs tiltai suteikė galimybę susitikti su poetais, gyvenančiais Jungtinėse Amerikos Valstijose, Jungtinėje Karalystėje, Danijoje, Vokietijoje, Lietuvoje.

Rašytojų sąjungos Klaipėdos skyriaus kūrėjai pakvietė Šiaulių rajono Raudėnų mokyklą-daugiafunkcį centrą, Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro Raudėnų filialą ir Raudėnų krašto kūrėjus rengti ir puoselėti jų tradiciniais renginiais tampančius poezijos pavasario skaitymus anapilin iškeliavusių kūrėjų gimtinėse.

Gegužės 20 dieną Raudėnų kultūros namų salėje buvo ne tik prisimintas raudėniškis poetas Aleksandras Žalys, jo eilės, kurias skaitė bibliotekininkė Danutė Slavinskienė ir meno vadovė Roma Kybartienė, bet, kaip ir dera poezijos pavasario vakare, savo kūrybos posmais ir įžvalgomis dalijosi Šiaulių rajono literatų klubo „Indraja“ nariai, tarp kurių buvo ir Raudėnų krašto poetai Marytė Lesutienė, Vytautas Benas Garbinčius, Zigrida Danikauskienė.

Vakarą puošė ir dainuojamoji poezija – dainos, kurias atliko Raudėnų mokyklos mokiniai kartu su mokytoja Vaiva Bružiene.

Mokykloje įrengtame poeto Aleksandro Žalio kabinete prie arbatos puodelio buvo prisiminti visi iškilūs raudėniškiai ar čia gyvenę ir dirbę žymūs Lietuvos žmonės, skaitomos Aleksandro Žalio kūrinių ištraukos, vakaro dalyviams padovanoti Raudėnų MDC mokinių kurti laminuoti atvirukai. Pirmųjų, bet tikrai ne paskutinių „Poezijos pavasario“ skaitymų Raudėnuose dalyviai atsisveikino uždegę žvakučių ant poeto A. Žalio kapo.

Susijusios naujienos